Tek.no

Nyhet

Apple oppdaterer OS X Mountain Lion

Én måned etter lansering, og første oppdatering er allerede ute.

Niklas Plikk, Hardware.no
Niklas Plikk
24 Aug 2012 15:24

For nesten eksakt én måned siden lanserte Apple sitt nyeste operativsystem, OS X Mountain Lion. Selv om operativsystemet høstet generelt gode anmeldelser, også av oss, var det flere brukere som rapporterte om småfeil her og der.

Nå har Apple sendt ut den første oppdateringen til operativsystemet, som setter versjonnummeret opp til OS X 10.8.1.

Fikser småfeil

Foto: Apple

Oppdateringen tar stort sett for seg småfeil og problemer. Den skal ifølge Apple ordne opp i problemer brukere har hatt med «Migration Assistant», kompatibilitetsproblemer med Microsofts exchangeservere, og en feil som hindret iMessage-meldinger å bli sendt.

I tillegg skal de ha fikset en feil i Safari som førte til at nettleseren låste seg på tilsynelatende tilfeldige tidspunkt. Et lydproblem for de med Thunderbolt-skjermer skal også ha blitt rettet på.

Oppdater nå

For å oppdatere Mountain Lion til den nyeste versjonen kan du enten gå direkte inn på Mac App Store og trykke på «oppdateringer», eller vente på at Macen din finner ut av seg selv at den vil oppdateres, og så gå videre derfra. Prosedyren tar uansett ikke lang tid, da oppdateringen er på bare omtrent 7 MB. Den krever imidlertid en omstart, men heller ikke dette bør ta veldig lang tid.

Nevner ikke batteriproblemer

Apple nevner ingenting om batteriproblemene som har tappet Macbooker for strøm, og vi har heller ikke hatt noen anledning til å teste om den nye oppdateringen har fikset batteritiden. Det ser imidlertid mørkt ut, da vår batteriindikator på en Macbook Pro 2011-modell spår en levetid på omtrent 2 timer og 30 minutter, selv om batteriet er fulladet.

Nå som OS X 10.8.1 har blitt sendt ut til massene, har Apple begynt å jobbe med den neste oppdateringen. OS X 10.8.2 har allerede blitt sendt ut til utviklere, og i eposten de har mottatt står det at oppdateringen skal fokusere på den sosiale biten av operativsystemet. Tjenester som Messages, Facebook-integrering, Game Center, Safari og Varslinger skal få det meste av oppmerksomheten, i tillegg til sporadiske småfeil som alltid dukker i nye operativsystem.

Les også: Apples nye operativsystem tapper bærbare Macer for strøm

(Kilde: BGR)

Les også
Slik bruker du Airplay uten Apple TV
Les også
Apple-fabrikkene i Kina får bedre arbeidsforhold
Les også
Apples nye operativsystem tapper bærbare Mac-er for strøm
Les også
Slik kan du beskytte deg mot iCloud-hacking
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading