Til hovedinnhold

Billig nettbrett, Android 4.1 og medieball fra Google

Googles lanseringsfest ble som forventet.

Googles utviklerkonferanse Google IO går av stabelen i San Francisco, og onsdag kveld presenterte selskapet en rekke nyheter.

Google Nexus 7

Nettbrettet Google Nexus 7 skal koste 199 dollar, eller om lag 1200 kroner. Da får du et 7-tommer nettbrett med Androids nye operativsystem og 8 GB minne. Det støtter ikke SIM-kort, angivelig fordi hele grunntanken med brettet er å gjøre det så billig at «alle» kan ha råd til det. En versjon med 16 GB minne vil koste rundt 1500 kroner i USA. Hva prisen ender på i avgifts-Norge er usikkert, men regn med at det blir noen hundrelapper dyrere.

Brettet har ikke kamera på baksiden, men du kan filme i HD 720p med frontkameraet. Ellers har Google puttet på en firekjerneprosessor og sitt nyeste operativsystem, Android 4.1 Jelly Bean.

Brettet veier 340 gram, og har målene 198,5 x 120 x 10,5 mm.

Her er Google egen skrytevideo:

Jelly Bean

Nettbrettet blir det første produktet som kommer med Googles Android 4.1, Jelly Bean. Detaljene rundt Jelly Bean ble kjent under samme arrangement, og blant de største nyhetene er forbedringer i ytelsen. Skjermoppdateringen blir raskere med 60 fps, noe som fjerner den litt hakkete følelsen du kan få når du sveiper skjermbilder på tidligere versjoner.

Skjermtastaturet er overhalt, det samme er ordboka, som nå skal være mer omfattende enn tidligere. Om det også gjelder den norske orboken aner vi ikke. Ellers kan du bruke stemme til tekst uten å være online, men heller ikke her kan du regne med støtte for norsk med det første.

Kameraapplikasjonen har fått noen nye sveipefunksjoner. Blant annet kan du åpne galleriet direkte ved å trekke skjermbildet til siden, slik du gjør på Windows-mobiler. Bilder kan også slettes enklere ved at du feier dem ut av skjermen.

Varselfeltet på toppen av skjermen skal ha fått en penere klokke, og det er mulig å vise mer informasjon fra appene som sender varsel, uten at du behøver å åpne disse.

Google søk er også pusset opp, med bedre støtte for muntlige spørsmål.

Nexus Q

En annen nyhet fra Google er medieballen Nexus Q. Dette er en enhet som kan minne om Boxee fra Creative, eller Apple TV. Hensikten er at du skal kunne streame innhold fra Googles skytjenester eller dine Android-mobile og nettbrett til stereoanlegget eller flatskjermen i stua.

Også dette produktet har fått sin skrytevideo på Youtube:

annonse