Til hovedinnhold

Anonymous truer Sverige

Slo til i helgen med «største angrepet noensinne».

Hardware.no/Facebook
Niklas Plikk

I går gikk flere svenske nettsider ned etter å ha mottatt ekstreme mengder trafikk på kort tid. Det viste seg raskt at det var såkalte DDoS-angrep utført av hackvistgruppen Anonymous, skriver idg.se.

Angrepene skal ha vært planlagt og advart om på forhånd, og gruppen tok ansvar for angrepene så fort sidene var nede.

Sidene som ble rammet var alle statens nettsider, i form av regeringen.se, riksbanken.se, riksdagen.se og socialstyrelsen.se.

I går kveld la Anonymous ut en video på Youtube hvor de erklærer at et nytt angrep skal gjennomføres i dag, og vil være «det største angrepet noensinne» som har blitt utført av Anonymous.

Vil ha hevn for PRQ-raidet

Både angrepene som ble utført i går, og de som angivelig vil finne sted i dag, skal være en reaksjon på PRQ-raidet som ble gjennomført på mandag. Raidet førte til at flere torrent-nettsider gikk ned, noe Anonymous ser på som "en forbrytelse på informasjonsfrihet".

Skjer i dag

Under Youtube-videoen har de lagt ved lenker til både IRC-kanalen sin, samt en Facebook-gruppe hvor de lister opp målene for angrepet i dag. Disse inkluderer blant annet målene fra torsdag, men også nettsider som antipiratbyran.se og polisen.se.

Hele listen ser du på toppbildet.

Ifølge Facebooksiden vil angrepet bli gjennomført fra og med 14:30.

Les også: Tenåring hengt ut på nett av Anymous

(Kilde: IDG.se)

annonse