Til hovedinnhold

Acer satser på slanke bærbare

Viser frem syltynn ultrabook og to store alt-i-ett-maskiner på Computex.

Hardware/Taipei: Selv om teknologimessen Computex i Taipei egentlig ikke begynner før i morgen tidlig, har Acer likevel begynt å vise frem de nye varene sine. Før de fleste har rukket å forberede visningene sine, har selskapet vist frem nye nettbrett, nye bærbare maskiner og nye, store alt-i-ett-maskiner.

Liten, lett og berøringsfølsom

Acer Aspire S7 kommer med berøringsfølsom skjerm.Foto: Acer

La oss begynne med den nye bærbare datamaskinen fra Acer, kalt Acer Aspire S7.

Denne Ultrabooken bygger videre på samme lest som S3- og S5-maskinene fra Acer, og vil tilby kraftig maskinvare i en liten forpakning. S7 vil være skåret ut av ett stykke aluminium, og ha berøringsfølsom skjerm. Den vil komme i to størrelser, 11,6 og 13,3 tommer, og begge modellene vil ha en skjerm som kan vinkles helt ned mot baksiden av maskinen, slik at den fungerer som et nettbrett.

Tastene på S7 er bakbelyste, og vil antageligvis leveres med Windows 8.

Prisen vil være på mellom 999 og 1799 i USA.

Lekre alt-i-ett-maskiner

Acers nye alt-i-ett-maskiner er både tynne og berøringsfølsomme.Foto: Acer

Den andre nyheten fra Taiwan-selskapet er to nye alt-i-ett-maskiner med Windows 8. Den 27-tommer store Aspire 7600U og den litt mindre 23-tommeren Aspire 5600U. Acer skryter uhemmet av den tynne formfaktoren, og sier at 5600U er den tynneste alt-i-ett-maskinen tilgjengelig på markedet. Akkurat hvor tynt dette er vet vi fortsatt ikke, men ifølge The Verge har 27-tommeren en tykkelse på 35 millimeter.

Begge maskinene har Full HD-skjermer og støtte for opptil 64 samtidige trykk. I tillegg har de veldig interessante føtter, som lar deg vinkle skjermen akkurat slik du vil. Enten kan skjermene stå 90 grader rett opp, eller vinkles helt ned til de ligger parallelt med bordet.

Detaljer om hva som finnes innabords har ikke dukket opp enda, annet enn at den kjører Windows 8. Prisen oppgis til å være mellom 999 og 1599 dollar for 5600U, og mellom 1599 og 2199 for 7600U.

Windows 8-nettbrett

Iconia W700 kommer med en egen dock.Foto: Acer

For å gjøre hele Windows 8-serien komplett, slipper Acer også to helt nye Windows 8-nettbrett, kalt Iconia W700 og W510. Disse er på henholdsvis 11,6 og 10,1 tommer, og har litt av hvert å skryte av. Førstnevnte skal ha en Full HD-skjerm, tre USB-porter og åtte timers batterilevetid. Den kommer også med en rimelig stort stativ du kan docke nettbrettet i, for ekstra batteritid, flere utganger og en fot du kan hvile nettbrettet mot.

Den litt mindre W510-en kommer med et eksternt tastatur i stedet for den store docken. Tastaturet har eget batteri, og kobler du de to sammen vil nettbrettet få en batteritid på opptil 18 timer.

Begge nettbrettene er som sagt ment for Windows 8, og har egne Windows-knapper der du vanligvis finner hjem-knappen på de fleste nettbrett.

Vi er på Facebook!

(Kilder: The Verge, Engadget)

annonse