Tek.no

Nyhet

Jobber Samsung med den neste Nexus-telefonen?

Ukjent Samsung-telefon har dukket opp på internett.

17 Sept 2012 11:46

Den siste tiden har ryktene om en ny referansetelefon fra Google begynt å surre. Dagens referansetelefon heter Galaxy Nexus, og produseres av Samsung, og det er mulig at sør-koreanerne blir produsentene bak også den neste Nexus-telefonen.

På internett har det nemlig dukket opp en såkalt user-agent-profil for en telefon som så langt ikke er på markedet. En slik profil er en beskrivelse av egenskapene til en telefon, og brukes når telefonen skal laste ned data fra mobilnettet.

Les også: Test av Samsung Galaxy Nexus

Galaxy Nexus II eller Galaxy Premier?

Telefonen det nå er snakk om har modellnavnet GT-i9260. Dagens Galaxy Nexus har navnet GT-i9250, og allerede før den nye informasjonen dukket opp ble det spekulert i at dette modellnavnet skjulte oppfølgeren til Google-telefonen. Ryktene er imidlertid slett ikke sikre. Enkelte kilder vil ha det til at den nye telefonen vil få navnet Galaxy Premier.

Samsung har tradisjon for å lage oppfølgermodeller med Plus eller romertall etter hovednavnet, slik som for toppmodellene fra Galaxy S til Galaxy S III. Noen ganger har disse modellene også naturlig stigning tallene i modellnavnet, slik som fra Galaxy S til Galaxy S II – disse telefonene har navnene GT-i9000 og GT-i9100.

Telefonen det er snakk om skal ha en skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler. Størrelsen på denne skjermen er foreløpig ukjent, siden denne typen profilsider ikke sier noe om de fysiske målene på telefonen.

Usikkert om prosessor

Bortsett fra navn og skjermoppløsning inneholder profilen stort sett bare én annen interessant informasjonsbit. Den oppgir nemlig prosessortype, og i dette feltet er det ARM11 som er oppgitt.

Det virker sannsynlig at denne informasjonen er feil. ARM11 er nemlig en eldre prosessor basert på ARMv6-arkitekturen, en arkitektur Android-mobiler i stor grad har forlatt. De fleste av dagens Android-mobiler har Cortex A9-prosessor med ARMv7 arkitektur.

Vanlig med gammel informasjon

Det har blitt ganske vanlig å oppgi bare ARM11 i slike profilsider, så det behøver altså ikke si noe særlig fornuftig om hvor kraftig telefonen faktisk er.

Som vanlig fins det flere rykter å velge mellom. Noen vil ha det til at den nye Nexus-en får en systembrikke med to av dagens Cortex A9-kjerner på 1,5 gigahertz, men det kan også dreie seg om to eller fire kjerner, og en enda raskere prosessordesign. Her er det først og fremst den kommende Cortex A15-designen som kan være aktuell.

Les også: Sniktitt på Nokias nye Windows-kjempe, Lumia 920

(Kilder: androidauthority.com, pocketnow.com)

Les også
Nokias fremtidshåp har fantastisk skjerm
Les også
Samsung Galaxy Nexus: Her er verdens første Android 4-mobil
Les også
Samsung Galaxy S II i9100 (S2): Smartmobil på grensen til det perfekte
annonse