Sjekk vår nye skjermkort-testbenk

Nye spill og maskinvare skal tyne nye skjermkort.

Introduksjon

Skjermkorttester er en kjent og kjær gjenganger her på hardware.no, men den siste tiden har det blitt mer og mer tydelig at vi trengte å oppdatere våre rutiner for disse.

Enkelte av spillene vi har brukt i våre tester har blitt for gamle til virkelig å torturere den nyeste teknologien. Samtidig har prosessoren – som da vi fikk den var noe det hvasseste vi kunne oppdrive – sakket akterut, og nærmet seg der den ville fungert som en flaskehals på enkelte tester.

Vår gamle testbenk, moden til utskiftning.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Vi bestemte oss derfor enkelt og greit for å få oppgradert hele sulamitten.

Blanke ark

Den gamle maskinen har klart seg i over halvannet år, så da vi skulle oppgradere den skrapet vi nesten alt det gamle for å starte helt på nytt. Det eneste som får være med videre er riggen som utstyret er montert på, og strømforsyningen.

I tillegg har vi kastet ut de aller fleste spillene vi testet på tidligere, og vil ta inn enkelte nye lanseringer i tiden fremover. Selv operativsystemet er nytt, siden vi ønsker å være klare til å ta i bruk spill basert på DirectX versjon 11.1 når de kommer. Dette vil kun bli tilgjengelig på Windows 8, og vi har derfor lagt Windows 7 Ultimate på hylla.

Apropos hyller: For å klare å gi dere gode, sammenlignbare resultater har vi hentet frem en rekke referansekort vi har testet tidligere. Vi har installert aller siste driverversjon fra AMD og Nvidia, og kjørt en samletest som danner grunnlaget for våre fremtidige tester.

Bli med på neste side, hvor vi ser nærmere på hva slags maskinvare vi tester med fremover »