Til hovedinnhold

Åtte Kazam-mobiler slippes i september

Fersk Android-produsent klinker til fra dag én.

Kazam

I det skjulte har Kazam utviklet hele åtte forskjellige mobiltelefoner, som ifølge Mobil.se vil komme i salg neste måned. Det nye selskapet ble startet av to avgåtte HTC-sjefer i Storbritannia, og har også fått på plass et eget salgsteam som skal selge mobilene i Norden.

De åtte mobilene skal ifølge operasjonsdirektør (COO) Frank Jensen i Kazam komme i forskjellige prisklasser, hvorav to er "flaggskip". De rimeligere modellene vil ha tokjerneprosessorer, mens toppmodellene får firekjerners prosessorer. Jensen lover imidlertid at også de rimeligere Kazam-mobilene vil få "nyere Android". Hvorvidt samtlige av de åtte mobilene kommer på det nordiske markedet, er ikke nødvendigvis sikkert; Jensen blir nemlig sitert på at de vil tilpasse seg lokale markeder.

Neste steg: Operatørene

Kazam er uansett klare på at de ønsker å samarbeide med europeiske mobilselskaper på distribusjon.

– I september kommer Kazams nettside til å henvise til hvor man kan kjøpe våre smartmobiler. Vi jobber med kanalstrukturen nå, og har allerede fått våre første bestillinger. Å selge via operatører er neste steg, men vi regner med å finnes i samtlige distribusjonskanalaer i løpet av fjerde kvartal, sier Jensen til Mobil.se.

Kazam-mobilene vil etter sigende få priser som er lavere i forhold til smartmobiler fra kjente merkenavn. De har tilsynelatende ikke laget noe eget grensesnitt, så her får du sannsynligvis det som kalles "stock Android". Mobilene settes sammen i Kina.

I løpet av det første året i drift, håper Jensen at Kazam vil få en markedsandel på 1-2 prosent i de markedene de er tilstede. Om fem år er derimot målet at de skal være blant de fem største mobilprodusentene i verden.

Les også: Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung

(Kilder: Mobil.se)

annonse