Til hovedinnhold

– Vi jobber med et Surface 2-nettbrett

Nvidia-sjef avslører planer om et nytt Windows RT-brett fra Microsoft.

Microsoft kuttet nylig prisene på både Surface RT- og Pro-nettbrettene, etter et skuffende salg. Nå jobbes det med en etterfølger til Microsoft Surface RT, ifølge Cnet.

Nvidias toppsjef Jen-Hsun Huan fortalte nylig til Cnet at de jobber med å utvikle neste generasjon Surface RT-nettbrett, og at de håper dette vil ha større suksess enn forgjengeren. Det er Nvidia som leverer systembrikken som brukes i første generasjon Surface RT – en Nvidia Tegra 3-brikke med fire prosessorkjerner.

Microsoft tok nylig en avskrivning på 900 millioner dollar, på grunn av det dårlige salget av Surface RT. Totalt skal det ifølge Microsoft ha blitt solgt Surface RT- og Pro-enheter for 853 millioner dollar, som ifølge The Verge er mindre enn annonsekostnadene til Microsoft.

Microsoft Surface.Foto: Microsoft

– "Må ha" Outlook for å lykkes

Huang mener ett av problemene til Surface RT er at det ved lanseringen ikke fantes en versjon av Outlook beregnet på ARM-prosessorene i disse nettbrettene.

– Det er killer-appen til Windows. Dette kommer nå med andre generasjon Surface. Vi jobber hardt med det, og vi håper det kommer til å bli en stor suksess, sier Huang til Cnet.

Det går rykter om at det skal komme flere nye Surface-nettbrett, blant annet en utgave med mindre skjerm.

Microsoft ville ikke kommentere saken overfor Cnet.com.

Les vår guide: Skal du velge Surface RT eller Pro?

Her kan du lese testen av første generasjon Microsoft Surface RT

(Kilder: Cnet, The Verge)

annonse