GeIL hiver seg på SSD-bølgen

Den kjente minnemodulprodusenten utvider.

Minneprodusenten GeIL (Golden Emperor International Ltd.) er en kjenning som gjerne vil være med på SSD-kappløpet, noe de ikke hadde planer om for et par år siden.

GeILs SSD-er har fått navnet Zenith. De skal i første omgang komme i en S2- og en S3-versjon, hvor førstnevnte må være påtenkt budsjettmarkedet. Zenith S2 har nemlig SATA 3.0 Gbit/s grensesnitt og oppgitt lese-/skrivehastighet på 280/270 MB i sekundet. Den skal komme i versjoner på 60 og 120 GB.

En del mer futt og fart er det i Zenith S3, som vil være tilgjengelig i 60, 120, 240 og 480 GB kapasitet. Her er grensesnittet SATA 6.0 Gbit/s, og kontrolleren i SandForce SF-2000-serien skal gi hastigheter over 500 MB i sekundet.

Pris og tilgjengelig er ikke kjent i skrivende stund, men trolig vil de være i hyllene i løpet av årets første kvartal.

I godt selskap

Som at smarte sauer går mot de grønneste engene, er også elektronikkprodusentene på jakt etter nyere og bedre beiter – om vi da også kan regne penger som grøntfór.

Med relativt lave minnepriser og dyre harddisker er det SSD-er som for øyeblikket er en av de mer lukrative markedene i bransjen. Derfor ser vi stadig flere SSD-produsenter. For kort tid siden kom ærverdige Zalman med sin første minnedisk.

Kilde: Kit Guru

Les også
Zalman F1 240 GB: Knakende god SSD, men steike dyr
Les også
OCZ smir mens jernet er varmt
Les også
SSD-en din blir tregere hver dag
Les også
Nå er minnemodul-produksjonen avsluttet
Les også
- Vi satser ikke på SSD
annonse