Nyhet

Ny toppspeilrefleks fra Pentax

Pentax K-5 II og K-5 IIs er lansert.

Oppfølgeren til flaggskipet Pentax K-5 i speilreflekssegmentet er nå lansert. Pentax K-5 II er produktnavnet.

Ifølge pressemeldingen fra Pentax er autofokussystemet den største nyvinningen med kameraet. SAFOX X har den blitt kalt, og skal ifølge produsenten klare å jobbe i mindre lys enn noen av sine konkurrenter. I tillegg skal følgefokusen ha fått seg en real overhaling.

I tillegg til Pentax K-5 II har også en S-versjon blitt sluppet. Denne er uten anti-aliasing-filter, i likhet med blant annet Nikon D800E. Dette skal gi et enda skarpere og mer detaljrikt bilde. Begge Pentax-kameraene er utstyrt med en 16 megapiksels bildebrikke, som har målene 23.7mm x 15.7mm. Andre oppgraderinger som Pentax har foretatt på de nye K-5 II-kameraene er blant annet bedre værtetting og mer robust byggekvalitet. Dette lover godt, fra en fotoprodusent som allerede er godt kjent for å lage kameraer som tåler en støyt.

Les også: Pentax K-30 er offisiell

Skjermen er 3 tommer stor og har 921.000 bildepunkter. Du som stadig irriterer deg over gjenskinn og refleksjoner på skjermen i sterkt sollys kan glede deg. På de nye K-5 II-kameraene har Pentax nemlig fjernet all luft mellom skjerm og beskyttelsesglass, som ifølge dem skal begrense problemet kraftig. Søkeren på Pentax K-5 II skal være stor og fin, med nesten 100 prosent søkerdekning.

Det nye Pentax-kameraet heller ingen sinker. På det meste kan kameraet ta syv bilder i sekundet, i opptil 30 bilder (JPEG).

Pentax' nye flaggskip vil være tilgjengelig fra oktober. K-5 II sammen med 18-55mm WR-objektiv vil koste rundt 8000 norske kroner, uten moms, mens K-5 IIs vil være tilgjengelig for rundt 7700 norske kroner, for bare kameraet alene.

Les også: Akams test av Pentax K-01

Les også
Fikk du med deg dette?
Les også
Pentax slipper to nye objektiv
annonse