Spikk deg din egen filmrigg for dSLR

Foto: Jonathan Bergqvist

Jonathan Bergqvist viser på sin hjemmeside hvordan han med god hjelp fra faren laget sin egen skulderbårne filmrigg for speilreflekskamera, da pengene til å kjøpe noe lignende ikke strakk til.

Nederst finner du en video som viser produksjonsprosessen. Selv om Bergqvist senior nærmest har en privat sløydsal for både tre og metall, bør det ikke være vanskelig for våre brukere å lage noe lignende selv, eller kanskje til og med forbedre Jonathans design.

Foto: Jonathan Bergqvist

Kameraet han bruker er et Canon EOS 7D, objektivet er populære Tamron 17-50mm f/2.8, og i følge ham selv var dette utstyret sammen med annet han trengte for å kunne filme på skikkelig vis dyrt nok til at han måtte lage riggen selv.

Foto: Jonathan Bergqvist

Selv om den er hjemmelaget, fungerer riggen fint, og er laget slik at han ved å rotere det venstre håndtaket kan fokusere objektivet. Ved å endre designet litt og gjøre noe lignende med det høyre håndtak skulle det ikke forundre oss mye om man også kan rigge til en slags zoom-mulighet.

DIY DSLR Wooden Shoulder Rig from Jonathan Clifford Bergqvist on Vimeo.

Designet er imidlertid ikke perfekt, i følge ham selv. Blant annet påpeker han at festeanordningen rundt objektivet er for treg og vanskelig å feste skikkelig, slik at man ikke kan montere og demontere kameraet fra filmriggen raskt og enkelt om behovet skulle melde seg.

Foto: Jonathan Bergqvist

Les også: EOS 7D på helikopter

Les også: Mektig imponert av EOS 550D

Les også: Fjernstyrt bil tar fotojobben

Les også
Kompakt kamerastativ fra Velbon
annonse