Til hovedinnhold

LG sniklanserer før mobilmessen

Optimus-serien får to nye tilskudd.

LG

I neste uke går mobilmessen Mobile World Congress av stabelen i Barcelona. LG har gjort tradisjon av å vise frem et par telefoner i forkant av messen. I år er intet unnta, og Optimus F5 og Optimus F7 er denne ukens nykommere fra Sør-Korea.

Les også: LG oppgraderer Optimus L-serien

LG Optimus F5

Optimus F5 er en Android-telefon som legger seg omtrent midt på treet med tanke på spesifikasjoner. Den har en 4,3 tommer stor skjerm med IPS-teknolog, og oppløsning på 960 x 540 piksler.

En systembrikke med to prosessorkjerner som kjører med 1,2 GHZ skal drive telefonen, sammen med 1 GB arbeidsminne. Til å lagre apper, bilder og musikk får du 8 GB innebygget plass. Det er muligens litt i minste laget for noen, men telefonen har heldigvis støtte for minnekort.

For tiden lanseres det knapt telefoner som ikke støtter 4G-teknologien LTE. Optimus F5 er intet unntak.

LG flytter funksjoner fra Optimus G ned i rimeligere telefoner.Foto: LG

Gjør flere ting samtidig

LG har lagt til en funksjon de kaller QSlide i Optimus F5. Funksjonen har allerede debutert på Optimus G, selskapets forrige toppmodell som foreløpig ikke er å få kjøpt i Norge.

QSlide er et verktøy som skal la deg gjøre flere ting samtidig, på samme måte som enkelte av funksjonene i Samsungs Galaxy-telefoner.

Hvis du ser på video kan du trykke på en egen QSlide-knapp i visningen. Da fortsetter videoen å spille, men i en mer kompakt visning, med telefonmenyene bak, slik at du kan gjøre andre ting samtidig.

Annerledes enn på Samsung

Selv om funksjonen minner veldig om Samsungs videofunksjonalitet, er LG sin variant litt annerledes. Hvis du trykker på det lille videovinduet i en Samsung-telefon kan du flytte videoen rundt, for å få tilgang på det som er bak. I LG sin utgave ligger videoen fast på skjermen, men en egen knapp lar deg justere gjennomsiktighet, slik at du ser hva som ligger bak. Når du trykker på videoen kan du dermed betjene ikonene som ville vært skjult på en Samsung-telefon.

Ellers er det verdt å nevne at Optimus F5 har batterikapasitet på 2150 mAh, og et kamera på 5 megapiksler.

LG Optimus F7

Optimus F7 deler QSlide-funksjonaliteten og 4G-støtten som Optimus F5 har, men er i tillegg hakket kvassere på spesifikasjoner.

Her får du en større LCD IPS-skjerm med HD-oppløsning. Systembrikken er også her en tokjerner, men den er klokket en del høyere, og kjører ved 1,5 GHz. Optimus F7 har dessuten dobbelt så stor mengde arbeidsminne som Optimus F5, altså 2 GB.

Igjen finner vi støtte for minnekort, og 8 GB innebygget lagringsplass. Kameraet har fått høyere oppløsning, og knipser bilder i 8 megapiksler.

Telefonen har en batterikapasitet på 2540 mAh, noe som er noe høyere enn de fleste andre telefoner med denne skjermstørrelsen. Det kan borge for hakket bedre batteritid enn mange av oss er vant til i dag.

Les også: Sniktitt på nylanserte HTC One

Først til Europa

Begge telefonene skal selges på verdensbasis, og denne gang skal Europa være først ut. Hvor Norge eventuelt ligger an i LGs løype vet vi foreløpig ikke. Pris er heller ikke kjent foreløpig.

annonse