Tek.no

Nyhet

Mulig Facebook-virus gir deg uønskede venner

Brukere rapporterer om at kontoene deres sender ut forespørsler til fremmede.

iStock Photo
Vegard Ottervig
23 Aug 2012 13:48

Facebook-brukere klager over at kontoene deres sender venneforespørsler til folk de ikke kjenner, eller enda verre: til folk de har blokkert. Til tross for flere rapporter, holder Facebook seg stille om saken.

Den første rapporten dukket opp på supportforumet til Facebook for en uke siden, hvor en frustrert kvinne beskrev at Facebook holdt det gående med å legge til folk hun ikke engang kjente i vennelisten. Flere andre brukere har siden slengt seg på bølgen med lignende fortellinger.

Ble blokkert

Et av de verre tilfellene er en bruker som hevder hun har blitt blokkert fra å sende venneforespørsler i 30 dager, på grunn av massiv spamming av forespørsler fra hennes konto. Dette til tross for at hun ikke har igangsatt dem.

Det kan dermed virke som at det er et virus som står bak alle forsøkene på å få folk til å bli venner ufrivillig. Nettsiden ReadWriteWeb har derfor spurt Facebook om problemene og om de eventuelt kan bekrefte at det er et virus som står bak, men har fremdeles ikke fått noe svar.

Facebooks pressetalsmann i Norden, Jan Fredriksson, sier imidlertid følgende til NRK:
– Facebooks teknikere jobber med å undersøke dette. Vi ber om å få komme med flere detaljer når vi har det.

Noe å skjule?

– Med tanke på at flere folk allerede har sendt inn klager, burde Facebook bry seg – såfremt de ikke skjuler et stort og voksende problem som de allerede forsøker å løse, skriver en av de berørte brukerne i en e-post.

Det er i så fall ikke første gang Facebook blir rammet av virus. Tidligere i år ble det sosiale nettverket rammet av et virus som spredte seg gjennom chatten. Brukere som trykket på en lenke i en tilsynelatende uskyldig beskjed, sendte dermed viruset videre til sine kontakter uten å vite om det.

Har du opplevd dette, eller kjenner noen som har gjort det? Del erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: ReadWriteWeb)

Les også
Hva vil Facebook avsløre i morgen?
Les også
Derfor bør du passe på hva du skriver på Facebook
Les også
Disse er mest populære på Facebook
Les også
Går Facebook tregt på mobilen din?
Les også
...eller koste deg jobben.
Les også
Snart tvinges du til å ha timeline
Les også
– Hold deg unna folk uten Facebook
Les også
83 millioner falske profiler på Facebook
annonse

Les også