Til hovedinnhold

App hjelper deg med å pare sokkene

Genial eller idiotisk oppfinnelse?

Faksimile: BlackSocks.com

Det å sortere sokker i klesvasken kan være litt av en utfordring – spesielt hvis alle har samme farge, men ikke stammer fra samme produsent.

Dette «problemet» forsøker appen Blacksocks å gjøre noe med. Ideen er at du skal bruke mobilen til å skanne sokkene, for deretter å finne hvilke par som hører sammen på null komma niks.

Hakene er imidlertid disse:

  • Appen finnes bare for iPhone
  • iPhone har ikke skanneteknologien innebygd
  • Det er bare selskapet Blacksocks' egne sokker som kan skannes

Med den siste ulempen faller mye av poenget med appen bort, men hvordan fungerer systemet?

En liten forklaring av teknologien.Foto: Faksimile: Blacksocks

Framtidens betalingsmiddel

Blacksocks-appen og sokkene benytter seg nemlig av NFC-teknologi. NFC står for «Near Field Communication», og er en trådløs teknologi som overfører data på korte avstander.

Med NFC skal du i framtiden kunne betale i kassen ved hjelp av å dra mobilen over et skannefelt. Teknologien kan også brukes til å erstatte nøkler og overføre filer mellom to smarttelefoner. iPhone støtter som nevnt ikke NFC, mens Samsung lanserte for eksempel sin første NFC-støttende Android-mobil i 2010.

For å kunne bruke appen, må du altså ha en liten svart boks i tillegg, som overfører NFC-signalet fra sokkene til iPhone.

PR-triks?

Ettersom det bare er Blacksocks' egne sokker som foreløpig støtter teknologien, er det antakelig lite poeng i å sortere sokkene – da de sannsynligvis er klin like uansett.

Det er likevel ikke umulig at andre produsenter tar i bruk systemet i framtiden, men det hele ligner på et stort PR-stunt fra Blacksocks side.

Hva mener du? Kan dette være en god idé hvis den får større utbredelse, eller burde du rett og slett lære deg å skille mellom sokker på egen hånd? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

annonse