Til hovedinnhold

Alle gutters drøm: Jetdreven gokart

Cruise av gårde med denne rakkeren.

rugged-roses, All Rights Reserved

Her er et kjøretøy de fleste gutter, og sikkert noen jenter, kunne tenke seg å prøve: En jetdreven gokart! Den er lagd av Seth Kettleman, som tidligere har bidratt blant annet med motor og sine kunnskaper til en Batmobil-kopi.

Inntil nylig hadde folk sjansen til å kjøpe den nye jetgokarten på eBay, og ved kjøp ville man få tilgang til en liten rakker med en topphastighet på 161 kilometer i timen – drevet av over 91 kilogram med skyvekraft fra en Boeing 502-7-motor.

Slår pusten ut av deg

– Gokartens ytelse er helt fantastisk, uttaler Kettleman til Gizmag. – Den er så lett, og når Boeingen setter i gang, slår den pusten ut av deg.

Kjøretøyets lave design og tyngdekraftpunkt gjør at den får et godt veigrep, noe som er nødvendig med tanke på den massive drivkraften. Kettleman jobber med en ny eksosdyse som skal øke toppfarten ytterligere, og tilbyr seg også å lage en etterbrenner som skal lage litt flammer og røyk for showets skyld.

– Ha det moro

Noen av gokartens funksjoner inkluderer brenselceller av aluminium, et digitalt speedometer, en turteller som viser turtallet til turbinen, samt en ekstra startpakke.

– Byggingen av gokarten var en ydmyk opplevelse og brakte meg tilbake til hva det hele handler om: Å ha det moro, sier Kettleman. I tillegg er det nok ingen dum ting å ha på CV-en heller.

Bli vår fan på Facebook!

Gokarten gikk til slutt for 8100 dollar, eller 48 000 kroner, i auksjonen på eBay. Der kan du også se flere bilder av det hissige kjøretøyet.

(Kilde: Gizmag)

annonse