Til hovedinnhold

– Folk forventer god mobildekning på toget

Samferdselsdepartementet sier Jernbaneverket må tilrettelegge for operatørene.

NSB/Rune Fossum

Mobilen.no kunne i dag melde om at store samarbeidsproblemer mellom NSB, Jernbaneverket og operatørene er årsaken til at veldig mange sliter med elendig mobildekning på togene.

Statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet slår i en e-post til Mobilen.no fast at det er Jernbaneverket som har ansvaret for å tilrettelegge infrastrukturen for mobil- og bredbåndsoperatørene – men ønsker ikke å fordele skyld.

– Det er positivt at Jernbaneverket nå er i dialog med operatørene med sikte på et fastere opplegg for samarbeid og gjennomføring av utbyggingen, skriver Bartnes.

Det har skjedd mye positivt

Bartnes mener utviklingen går i retning av at stadig flere forventer å ha god mobildekning og tilgang på internett også på lengre togreiser, og at det har skjedd mye positivt i det siste. Da tenker han på at det i 2010 ble dekning i Oslo-tunnelen, og at det i dag er dekning i tunnelene på teststrekningen Larvik-Oslo-Lillehammer.

– Men mobil- og bredbåndsoperatørene har ansvaret for dekningen utenfor tunnelene, skriver statssekretæren.

Han mener det for Jernbaneverket nå er viktig å avklare hvordan arbeidet med mobildekning og internettdekning i tog bør prioriteres opp mot andre viktige oppgaver innenfor Jernbaneverkets virksomhet.

Les også: Derfor har du dårlig dekning på toget

annonse