Til hovedinnhold

LGs nye mobilskjerm har ekstra tynne kanter

Kredittkortet ditt er tykkere.

LG

I den mobile verdenen skal selvsagt alt være tynt – selvfølgelig uten at ting bøyer seg – og nå har sør-koreanske LG Diaplay satt en ny tynnhetsrekord.

Det er dog ikke tykkelsen på fremtidige mobiltelefoner som står i sentrum denne gangen, men snarere bredden og høyden.

Det LG nå har klart å utvikle er en 5,3-tommers LCD-skjerm med Full HD-oppløsning, hvis kanter ikke er bredere enn 0,7 millimeter – altså smalere enn tykkelsen på et standard kredittkort, som er 0,8 millimeter.

Det åpner for noen spennende muligheter når det kommer til fremtidige mobiler, ettersom skjermen nå vil kunne ta en større andel av overflatearealet på mobiltelefonen. I tillegg gjør det jobben enklere for å komme opp med alternative mobildesign. Vil vi kunne se en utbrettbar mobiltelefon eller nettbrett med et par slike skjermer?

Forseglet skjerm

Slik kan mobiltelefoner med den nye skjermen se ut.Foto: LG

Den nye skjermen skal være lagd med LGs «Neo Edge» produksjonsteknologi og hva som skal være verdens første «Advanced In-Cell Touch (AIT)»-teknologi. Sistnevnte betyr at berøringssensorene er bakt inn i selve LCD-modulen, mens Neo Edge-prosessen fører til at panelet, kretskortet og baklyset limes sammen og ender opp som en integrert og forseglet enhet.

Det fører til at skjermen også er sikret mot vann og støv, altså i tillegg til å gi ekstra tynne kanter. Desuten skal prosessen forhindre lyslekkasjer og gjøre panelet mer resistent mot korrosjon.

Den nye skjermen fra LG Display vil gå i masseproduksjon fra neste måned. I første omgang vil de gå til kunder i Kina på grunn av etterspørselen der for store mobilskjermer, heter det i LGs pressemelding.

Liker du det tynt?
Snart har Oppo verdens tynneste mobil >>>

Kilde: Pressemelding

Mer om
annonse