Tek.no

Nyhet

Snakker om å droppe «Internet Explorer»

Microsofts utviklere vil gjerne kvitte seg med det belastede navnet.

Microsoft, Shutterstock/ Africa Studio
15 Aug 2014 11:23

Microsofts nettleser Internet Explorer kan vel i beste fall beskrives som både berømt og beryktet – sistnevnte etter en rekke mer eller mindre kalkulerte feilskjær i dens levetid. Per i dag er kanskje Internet Explorer 6 spesielt uglesett, og selv Microsoft jobber aktivt med å få folk over på nyere versjoner.

En løsning for Microsoft kunne vært å pensjonere Internet Explorer og startet friskt med et nytt navn. Og tankene rundt dette er ikke fremmed, kunne en gjeng som jobber med nettleseren avsløre i et nylig nettmøte («Ask Me Anything») på Reddit.

Utvikleren Jonathan Sampson fortalte at det har vært flere heftige diskusjoner rundt et navnebytte, nettopp for å kunne kaste fra seg ballast i form av gammelt Internet Explorer-hat. Den siste diskusjonen var for øvrig kun for noen få uker siden, så det er tydeligvis ingenting som er sikkert.

"Who knows what the future holds :)" konkluderte Sampson med.

Grei nok, men...

I skrivende stund er det Internet Explorer 11 som er den nyeste versjonen av Microsofts nettleser, og dette er for all del et helt annet og langt bedre dyr enn de tidligere fadeseversjonene.

Men hvis Microsoft ser etter et mirakel som kan stanse nedgangen i markedsandeler, må det nok komme innenfra. Internet Explorers brokete fortid kan bare til dels forklare at folk hopper av båten og velger en annen nettleser. For i vår månedlige duell mellom de store nettleserne (Ekstra) har Internet Explorer fremdeles til gode å imponere.

Det finnes altså ganske enkelt andre nettlesere som på de fleste måter er bedre.

På den annen side ser vi ikke noe galt i å gi Microsofts nettleser et nytt navn heller – å si Internet Explorer høyt gir fremdeles litt vond smak i munnen hos noen av oss.

Microsoft vil ha deg på nyeste versjon:
Slutter å oppdatere gammel Internet Explorer >>>

Kilde: Ars Technica

Les også
– Windows 10 får helt ny nettleser
Les også
Dette er den kjappeste nettleseren
Les også
Stenger døra for alle uten nyeste versjon
Les også
Alvorlig sikkerhetshull i alle versjoner av Internet Explorer
annonse

Les også