Nyhet

Microsoft med nye Nokia Lumia-mobiler

Lumia 830 skal være «high end-telefonen du har råd til», hevder Microsoft.

Berlin/Tek.no: Microsoft har nettopp lansert sin nyeste Windows Phone-mobil, Nokia Lumia 830. Ifølge Microsoft skal dette være «det rimelige flaggskipet».

Chris Weber i Microsoft presenterte de nye Lumia-mobilene. .Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lumia 830 har aluminiumsramme, heldekkende glass på fronten og en bakside av polykarbonat – samme plastmateriale som brukes i mange av de øvrige Lumia-modellene. Løsningen ligner det vi så på Lumia 930.

Her kan du lese testen av Lumia 930: Skikkelig toppmodell i fornuftig størrelse »

Telefonen bruker den nyeste Windows Phone 8.1-programvaren, og skal ifølge Microsoft være den tynneste og letteste Lumia-modellen noensinne. Den er utstyrt med et 10 megapiksel PureView-kamera.

Nokia Lumia 830.Foto: Microsoft

Mange nye kamerafunksjoner

Microsoft gjorde et stort poeng ut av programvaren på telefonen. Den såkalte Lumia Denim-oppdateringen gir blant annet bedre kameraytelse.

Kameraet er på 10 megapiksler, og har en funksjon som kalles Rich Capture. Den gjør det mulig å velge grader av HDR og grader av blitsbelysning etter at bildet er tatt. Sistnevnte fungerer ved at det tas to bilder rett etter hverandre, ett med blits og ett uten. Så kan man etterpå justere hvor mye blitslys man vil ha på det endelige bildet.

En annen kamerafunksjon er opptak av 4K-video med 24 bilder i sekundet. Hvert av bildene er tatt med 8,3 megapiksler, slik at man skal kunne plukke ut enkeltbilder fra en video og lagre dem som stillbilde med god kvalitet.

Telefonen har ellers en 1,2 GHz Snapdragon 400-prosessor, en 5-tommers 720p-skjerm og et batteri på 2 200 mAh.

Prisen på Lumia 830 er 330 euro, og telefonen kommer til Norge i løpet av fjerde kvartal.

Nokia Lumia 735.Foto: Microsoft

Lumia 730 og 735

I tillegg lanserte Nokia også Lumia 730 og 735. Førstnevnte er en dual-SIM-modell uten 4G, mens 735 har 4G. Det er kun 735-modellen som kommer til Norge.

Lumia 730 og 735 har et 5 megapiksel frontkamera og en vidvinkellinse foran – noe som ifølge Microsoft skal gjøre dette til den perfekte «selfie-mobilen». Det følger da også med en «Lumia Selfie»-app som skal gjøre det raskere og enklere å ta selvportretter. Hovedkameraet er på 6,7 megapiksler.

Begge telefonene har en 4,7-tommers 720p-skjerm, en 1,2 GHz firekjerners Snapdragon 400-brikke, 1 GB RAM og et batteri på 2 200 mAh. Lumia 730 stiller med 8 gigabyte intern lagring, mens Lumia 830 dobler dette og kan vise til 16 GB.

Nokia Lumia 735 koster 219 euro, og ventes til Norge i begynnelsen av fjerde kvartal.

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

Les også
Vi prøvekjører Microsofts nye budsjett-Lumia
Les også
Toppmodell til halv pris?
Les også
Nokia Lumia 930: Skikkelig toppmodell i fornuftig størrelse
Les også
Microsofts billigste Windows-mobil noensinne
Les også
Microsoft ruller ut storoppdatering til Lumia-mobilene
Les også
Nokia Lumia 630: Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene
annonse