– Bevis at vi spionerer, eller hold kjeft

Huawei er lei av beskyldninger.

De kinesiske selskapene ZTE og Huawei lager både mobiltelefoner og infrastrukturen som brukes av operatører. De siste par årene har selskapene blitt møtt med økt mistenksomhet i USA og Storbritannia. Nå er imidlertid begeret fullt for Huawei.

Selskapet har flere ganger blitt beskyldt for å tilrettelegge for kinesisk spionasje, men så langt har ingen klart å legge frem beviser for at det er tilfelle.

Les også: – USA har ingen spionasjebevis

Klar tale

Tidligere CIA-sjef, Michael Hayden, sa nylig at Huawei gir kinesiske myndigheter informasjon om mobilnettene de bygger i utlandet. Det har tilsynelatende fått visepresident i Huawei, William Plummer, til å se rødt.

Huawei-toppen ber amerikanske og britiske myndigheter om å bevise påstandene sine, eller å holde kjeft.

Mente Huawei måtte forbys

I fjor la en amerikansk sikkerhetskomité frem en rapport som hevdet at Huawei hadde åpne bakdører hjem til Kina. Politikeren som ledet granskingen, Mike Rogers, mente da at Huawei og ZTE måtte forbys.

Huawei har markert seg kraftig i verdens mobilnett, og er på full fart inn i nettene til såvel amerikanske som norske operatører.

På høsten i fjor gikk Huawei til det skritt at de forsvarte seg mot beskyldningene i en pressemelding som gikk ut på verdensbasis. Der hevdet de at granskerne hadde bestemt seg på forhånd, at rapporten ikke frembrakte noen beviser, og at selskapet har tillit i en rekke markeder verden rundt.

Les også: – Huawei og ZTE må forbys

(Kilde: engadget.com)

Les også
Snart dukker øyescanning opp i en mobil nær deg
Les også
USA hacket Huawei
Les også
Tre steg som skal gjøre Huawei best på mobil
Les også
Kina-mobilene ga HTC og LG juling
Les også
Huawei satser stort i Europa
Les også
– Vi tar sikkerhet veldig seriøst
Les også
Venstre deler amerikanernes frykt for Huawei
annonse