Til hovedinnhold

SandForce solgt for to milliarder kroner

LSI har hanket tak i den sterkt voksende aktøren.

LSI, selskapet som produserer halvledere og programvare i lagringsbransjen, annonserte i natt at de har kjøpt SSD-kontroller-produsenten SandForce.

SandForce har hatt en eksplosiv vekst det siste året, på kort tid har de spist store andeler av forbrukermarkedet for SSD-er.

Oppkjøpet endte på totalt 370 millioner dollar, eller 2,05 milliarder norske kroner. Avtalen er fordelt på 322 millioner dollar i kontanter og trolig 48 millioner i opsjoner uten binding som fortsatt holdes av SandForce-ansatte. Avtalen skal ferdigstilles første kvartal 2012.

Kjøpet vil trolig sørge for at SandForce sine SSD-kontrollere vil bli tatt mer i bruk i bedriftsmarkedet, der LSI er en sterk aktør. Det trekkes også frem at oppkjøpet gjør det mulig for LSI å ta et ledende steg inn i forbruker- og entusiastmarkedet. Dette betyr at SandForce neppe vil forsvinne for folk flest med det første.

«Adding SandForce’s technology to LSI’s broad storage portfolio is consistent with our mission to accelerate storage and networking. The acquisition represents a significant, rapidly growing market opportunity for LSI over the next several years» sier Abhi Talwalkar, LSIs administrerende direktør, i pressemeldingen.

Alle som i dag er ansatt i SandForce vil bli med over til det nye selskapet, og bli en del av den nyopprettede avdelingen for Flash-komponenter. Michael Raam, administrerende direktør i SandForce, vil ledede avdelingen.

(Kilde: LSI)

annonse