Til hovedinnhold

OS X Mavericks er ferdig

Apples neste operativsystem har gått til gull.

Apples eget operativsystem OS X oppdateres med mer eller mindre jevne mellomrom, og den neste i rekken skal nå være fiks ferdig. I går ble nemlig klart den såkalte «Golden Master»-versjonen av Mavericks tilgjengelig for utviklere, og det er denne som da vil slippes til mannen i gata når Apple finner det for godt.

At Mavericks nå foreligger i en ferdig versjon, forsterker ryktene om at det vil slippes mot slutten av denne måneden.

Det vil i så fall ha godt selskap. Som kjent skal Microsofts oppdatering til Windows 8, altså Windows 8.1, slippes 17. oktober.

Flere skjermer og lavere strømforbruk

Som det alltid er ved en større oppdatering fra Apple, har Mavericks fått over 200 forbedringer i forhold til dagens OS X Mountain Lion. Spesielt må vi trekke frem en langt bedre støtte for flere skjermer, for ikke å glemme at du kan sette merkelapper på alt mulig.

Vel så interessant er det som har skjedd «under panseret» – altså funksjonalitet som kanskje ikke brukerne merker direkte, men likevel er viktig for bruken og opplevelsen. Her tenker vi i hovedsak på at programmer som ikke brukes aktivt nå går i dvale, og at data i minnet kan komprimeres.

De fleste Macer fra omtrent 2007 frem til i dag vil kunne oppgradere til OS X 10.9 Mavericks. Prisen er ikke fastsatt ennå, men den ligger vanligvis på mellom 150 og 300 kroner.

Microsofts oppdatering til Windows 8.1, blir på sin side gratis.

Apples merkelige datamaskin:
Mac Pro har blitt en sylinder >>>

Kilde: 9to5mac

annonse