Til hovedinnhold

Nå skal "alle" ha nettbrett

Salgskurvene peker rett til værs.

Nordmenns interesse for nettbrett øker kraftig. Elkjøp har lagt frem tall som viser eventyrlig vekst i salget av slike produkter. Ikke uventet er det ulike varianter av iPad som selger best.

Tredobling på halvannet år

- Vi merker at interessen for nettbrett hos oss fremdeles er sterkt økende. I første halvdel av 2013 hadde vi en økning i antall solgte enheter på 121 prosent, og det siste halvannet året er veksten på hele 313 prosent, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Ser man på snittsalg per måned første halvår 2011 og første halvår 2013 er veksten i salg av nettbrett på nærmere 800 prosent, skriver Elkjøp på sine nettsider. De mest populære brettene akkurat nå er iPad 2, iPad Retina, iPad Mini og Samsung Galaxy Tab 10.1.

Rammer ikke PC-salget

Det var ventet at salget av nettbrett skulle føre til en nedgang i salget av bærbare PC-er, men dette har ifølge Niss foreløpig ikke skjedd. Ferske tall fra Elkjøp viser at kjeden i første halvdel av 2013 solgte 13 prosent flere bærbare maskiner enn tilfellet var i samme periode i fjor.

Tallene fra Elektronikkbransjen er foreløpig ikke klare, men kommunikasjonssjef i elektronikkbransjen, Marte Ottemo, bekrefter at veksten i nettbrettmarkedet er enorm. Elektronikkbransjen registrerer alle salg av nettbrett på det norske markedet, men rapporterer normalt tallene en gang i året.

Motstridende om PC

Når det gjelder salget av bærbare PC-er i Norge, viser Ottemo til en rapport fra IDC. Ifølge denne har det vært en markant nedgang i salget av bærbare PC-er. I første halvår var fallet på 18 prosent. Det er først og fremst bedriftsmarkedet som holder liv i PC-salget. I forbrukersegmentet falt salget av slike produkter med hele 30 prosent, sier Ottemo

Denne nedgangen har altså ikke rammet Elkjøp.

Les også
Vi kjøper de dyreste mobilene
Les også
Nettbrett topper ønskelistene til jul
Les også
Tynnere og lettere iPad fra Apple
Les også
Nettbrett møter hardere konkurranse
Les også
Smart-dingser erobrer verden
Les også
– I år går Android forbi iPad
Les også
Nordmenn velger de råeste mobilene
Les også
– iPad Mini vil kunne skade PC-markedet
Mer om
annonse