Tek.no

Nyhet

Dette er månedens bilde for september

Røft og mykt på en og samme tid.

Eric Fagerheim /<a href="http://www.fotofashion.no">Fotofashion.no</a>
6 Okt 2013 10:06
annonse

For en tid tilbake relanserte vi dagens bilde, og lovet samtidig at vi skulle velge ett for hver måned som ble kåret til månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Nå har juryen tatt alle dagsvinnerne fra september i nærmere øyesyn, diskutert for og i mot og så kåret en vinner:

Månedens bilde i september er "Maternity" av Eric Fagerheim!

Vinnerbildet kan du se i toppen av artikkelen, og i bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

annonse

Juryens uttalelse: Dette gravidportrettet er noe utenom det vanlige. Magen er der, men den er ikke hovedfokus: personligheten til den vordende moren er. Portrettet er både mykt OG sparker litt fra seg på en og samme tid.

Merk: Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her.

Ønske om et annerledes bilde

Vel så interessant som å kikke på bildene, er det å høre litt om hva som har foregått bak kulissene.

Foto: Privat

– Tanken bak bildet kommer utav at kunden ønsket bilder som ikke var helt tradisjonelle for gravidfotografering. Kunden hadde bla sett seg ut dette som inspirasjon. Etter at vi hadde sikret inspirasjonsbildet, ønsket jeg å gjøre noe som var litt mer sensuelt og som kunne gi litt mer kontrast. Siden hun var passe lys i huden og hadde det røde håret, slo det meg at det ville passe fint å bruke sofaen i studioet, forteller han.Vi forhørte oss med Eric om hvordan det noe uvanlige magebildet ble til:

annonse

– Selve belysningen er veldig enkel, jeg ønsket å gi en følelse av at dette ikke var tatt i studio. En 220cm PLM ble brukt som lyskilde og plassert ca 1,5 meter unna henne.

Startet med makro

Fotointeressen til Eric begynte i det små - bokstavelig talt. Det første som fenget interessen hans var rett og slett makrofotografering:

– Interessen for foto startet da jeg fikk meg mit første kamera rundt 2006, et Fuji s5600. Da startet jeg med å leke med makrofotografering. Rundt 2009 fattet jeg interesse for å ta portrettbilder og derifra gikk det slag i slag til dit jeg er i dag: med et eget studio og hvor jeg får gjøre det jeg liker aller best.

Det syns vi du bør fortsette med, Eric. Gratulerer med seieren!

Hele lista

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i september

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

Les også
Disse kan bli Årets bilde
Les også
Dette er månedens bilde for desember
Les også
Julekalender 2013 – Luke 13
Les også
Dette er månedens bilde for november
Les også
Dette er månedens bilde for oktober
Les også
Hold hjernen i form med fotografering
Les også
Har du lyst på Sonys lille fullformatkamera?
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde
annonse

Les også