Til hovedinnhold

– Qualcomm-klokken varer mye lenger enn Samsungs

Toq-klokken får Mirasol-skjerm som skal fungere i sterkt sollys.

Qualcomm

Det har vært mye snakk om smartklokker i år, og spesielt Samsung Galaxy Gear har fått mye oppmerksomhet. Samsung er imidlertid langt fra alene i dette markedet, og samtidig med at Samsung lanserte Gear annonserte også Qualcomm sin egen smartklokke med navnet Toq. Qualcomm er kanskje mest kjent for å produsere Snapdragon-systembrikkene som sitter i veldig mange av dagens mobiltelefoner og nettbrett.

Nå har Qualcomm annonsert at Toq vil være mulig å bestille fra og med den 2. desember. Klokken blir imidlertid tilgjengelig i et begrenset antall, og med en prislapp som starter på 349,99 dollar vil den bli enda dyrere enn Samsung Galaxy Gear.

Spesiell skjerm gir lang batteritid

Toq skiller seg fra Galaxy Gear ved at den har en batteritid på opptil fem dager, mens Gear må lades hvert døgn. Årsaken til den gode batteritiden er at Qualcomm har tatt i bruk en helt ny skjermteknologi som kalles Mirasol. Disse skjermene benytter ikke bakbelysning, og ligner på en slags e-papir – men med farger.

Fordelen med Mirasol-skjermene skal, i tillegg til lavere strømforbruk, være at de kan leses i sterkt sollys.

Enkelte har stilt spørsmål ved hvorfor Qualcomm lanserer en smartklokke, og dermed tar opp konkurransen med flere av selskapets kunder som kjøper elektroniske brikker fra dem. Men klokken er nok først og fremst laget for å demonstrere hvordan Qualcomms løsninger kan brukes i andre produkter, noe Qualcomm i stor grad bekrefter i en pressemelding.

Foto: Qualcomm

– Toq-smartklokken demonstrerer flere viktige innovasjoner fra Qualcomm, som Mirasol-skjermen som bruker lite strøm, interaksjon via AllJoyn og WiPower LE trådløs lading. Dette er teknologier som vil definere det voksende markedet for wearable technology, sier Qualcomm-sjef Dr. Paul E. Jacobs i pressemeldingen.

Skjermen er alltid på

Toq vil i likhet med et vanlig armbåndsur vise informasjon til brukeren uten at du behøver å skru den på først. Du kan pare den med en mobiltelefon via Bluetooth for å få varsler og annen informasjon på klokken.

AllJoyn er for øvrig et åpen kildekodebasert prosjekt som skal gjøre det mulig for «smarte enheter» å kjenne igjen hverandre og dele ressurser og informasjon med hverandre. Du kan lese mer om teknologien på alljoyn.org.

Qualcomm Toq skal kunne bestilles fra Qualcomms nettsider fra 2. desember.

Her kan du lese mer om Mirasol-skjermene, og hvordan de fungerer »

annonse