Til hovedinnhold

– Svak iOS 7-mottakelse kan gi rom for Microsoft

Gyllen mulighet for Windows Phone i bedrifter, spår analytikere.

I år lanserte Apple sin største oppdatering av iOS noensinne. Nye iOS 7 har fått en relativt god mottakelse blant kunder og anmeldere, men analytikerne i ABI Research mener plattformen feiler på ett viktig punkt.

Det pekes spesielt på at Apple med iOS 7 ga bedriftene for lite nytt. Det kom en del nyheter sammen med lanseringen av operativsystemet, som forbedret VPN-funksjonalitet og bedre styringsverktøy for bedriftene, men ABI avviser også at disse gir Apple noen fordel. Noen av dem har begrenset nytteverdi, mens andre ikke er spesielt innovative sammenliknet med det som alt tilbys, heter det fra analysebyrået.

Finn smarte tips for iOS 7 i proffguiden

– Mange muligheter i markedet

– Til tross for mye positiv omtale, er det lite sannsynlig at iOS 7s egenskaper i et bedriftsmiljø vil øke plattformens tilstedeværelse. Det fins mange muligheter i markedet, spesielt for et selskap som Microsoft, sier ABIs senioranalytiker, Jason McNicol, i en uttalelse.

Selskapet mener at Apples iOS-enheter vil holde seg stabilt på omtrent 18 prosent markedsandel i overskuelig fremtid, mens Microsofts Windows Phone-plattform vil fortsette å øke, og ha seks prosent av bedriftsmarkedet innen 2018.

– Økning blant forbrukere gir økning i bedrifter

McNicol forklarer forventningene blant annet med at Windows Phone er i vekst blant Europas forbrukere, og at slik vekst tidligere har latt seg omsette i økt nærvær hos bedriftene.

– Til tross for at Apple og iOS har vært på markedet lengst, lærer Microsoft raskt av dem, og hvis de holder lovnadene sine, og utvider bedriftsfunksjonaliteten videre, forventer vi at de vil øke sin markedsandel blant bedriftskundene, sier Dan Shay, fra samme selskap.

Også IDC ser til Microsoft

Det siste året har pilene pekt jevnt og trutt oppover for Microsofts mobile operativsystem, og analytikerne er med på galoppen. Tidligere i år kunne IDC melde at de forventet en oppgang i markedsandel for Windows Phone – fra 3,9 prosent i dag, til 10,2 prosent i 2017. Også IDC forventer at Apples iOS vil holde seg på stedet hvil i årene som kommer.

IDC forventer at Androids enorme markedsandel vil gå noe ned, fra dagens 75,3 prosent til 68,3 prosent i 2017. Tallene fra IDC er imidlertid ikke knyttet spesifikt til bedrifter, men til markedet som helhet.

Det er selvsagt verdt å merke seg at analytikeres spådommer ikke alltid går i oppfyllelse, og at markedet nesten alltid er bittelitt skuffet etter en Apple-lansering. Det kan synes vanskelig å leve opp til den enorme hypen på forhånd, men selskapet går likevel fortsatt fra rekord til rekord. Siden iOS 7 fortsatt er relativt ferskt, kan det ta noe tid før fasiten er inne.

Finn de beste tipsene til effektiv bruk av Windows Phone i vår proffguide

(Kilder: gsmarena.com, digitimes.com)

annonse