Tek.no

Nyhet

Netcom slipper ikke billig unna i år

Iris Andersson
12 Des 2007 12:44

Tidligere har vi skrevet at Netcom endelig har satt ned termineringsprisene i henhold til Post- og teletilsynets (PT) vedtak. Dette skjedde etter å først ha anket til en rekke instanser, fått avslag på disse, og blitt truet med bøter fra PT.
Nå er Netcoms siste håp at saken blir omgjort i Samferdselsdepartementet. Tidligere uttalte Samferdselsdepartementet at Netcoms anke mest sannsynlig ville bli avgjort i november eller senest i begynnelsen av desember. Ifølge Teleavisen vil ikke avgjørelsen foreligge før tidlig på nyåret.
Les mer:
- Netcom truet til lavere priser
- Truer Netcom med dagsbøter
Full krig om Netcom-priser

Opplystninger

- Saken har stor betydning for de involverte partene. Vi er derfor opptatt av at det foretas en grundig og forsvarlig behandling. Det har kommet ny informasjon fra de berørte partene, og denne må vi forholde oss til på ordentlig vis, sier ekspedisjonsjef Ottar Ostnes i Samferdselsdepartementet til Teleavisen.

Dette betyr, kort fortalt, at Netcom må beholde de nedsatte termineringsprisene ovenfor de andre mobiloperatørene til utpå nyåret. Dersom Samferdselsdepartementet ser seg enige i PTs avgjørelse, må Netcom uansett belage seg på å beholde prisene videre. Scenarioet kan selvsagt også bli at Samferdselsdepartementet mener at Netcom må beholde dette konkurransefortrinnet for å kunne utfordre Telenor i operatørbransjen.

annonse

Les også