Til hovedinnhold

Filmnedlastning på toget

Når man skal ut på reise er det fint å ha en ny film, et nytt spill eller annen underholdning å kose seg med. Det er imidlertid ikke alltid man rekker å oppdatere iPoden før man legger ut på tur.
 

Apple ønsker derfor å tilrettelegge for nedlastninger for folk i farta . Apple Insider avslører at Apple nå har levert inn en 19 siders patentsøknad om en egen Itunes-kiosk.
 

Mellomløsning

Apple ser problemer både med en ren fysisk tilkoblingsstasjon og ved å benytte seg av åpent trådløst internett. De har derfor kommet fram til en mellomløsning som skal sikre maskinen mot problemer som hacking og overbelastning.

Patentet deres går ut på å skape ”en virtuell fysisk pålogging” mellom kiosken og mediaspilleren.Kiosken må først registrere spillerens fysiske nærvær før den setter opp en trådløs forbindelse.
 

Mange steder

Innholdet i kiosken skal primært være det mest populære, som de siste spillene, filmene og de nyeste albumene. Samtidig skal det være mulig å kontakte hele Itunes-butikken for å få tilgang til mer nedlastbart materiale.
 

Kioskene er spesielt tiltenkt folk på reise, men Apple skriver i søknaden at kioskene bør kunne plasseres på en rekke steder, selv der det ikke er tilgang på trådløst internett.

De nevner steder som flyplasser, hoteller, stadium, togstasjoner, shoppingsentre, fly, skip og på annen offentlig transport.
 

Kiosken er foreløpig altså bare inne til patentvurdering, så det vil nok uansett ta en stund før de eventuelt vil dukke opp noe sted.

Mer om
annonse