Til hovedinnhold

Snakk med en fremmed på nett

Det er alltid morsomt å finne nye sære nettjenester. Noen kan være veldig morsomme og en smule creepy.

Bli kjent med en fremmed person

Å chatte på nett er slett ikke noe nytt. Å chatte på nett med folk du ikke kjenner er heller ikke noe nytt. Likevel har nettsiden Omegle.com kommet opp med en tjeneste litt utenom det vanlige. Dette er en chattetjeneste hvor du kobles opp med en helt vilkårlig annen person på nett hvor begge er anonyme. Formålet er så å forsøke å finne et samtaleemne som er interessant nok til at dere begge makter å fortsette samtalen. Det er ofte lettere sagt enn gjort.


Den noe spesielle nettsiden er utviklet av den 18-årige amerikaneren Leif Brooks. Hans formål ved nettstedet er å gi folk muligheten til å bli kjent på tvers av både landegrenser og interessefelt. Men også han må innrømme at det ikke er kun enkelt å komme unna nettrollene som herjer.
- Nettroll er foreløpig det største problemet med Omegle. Uheldigvis så er det en liten prosent av nettstedets brukere som liker å trakassere andre brukere gjennom å være vulgære og spamme i stede for å føre en interessant samtale. Jeg ser på dette som et seriøst problem, og jobber for å finne metoder for å luke ut dette. I mellomtiden håper jeg andre brukere vil stå over stormen og bruke siden på tross av trollene, skriver han på sin blogg.

Diskuter undertøy og Sahra Palin

Nettsiden fungerer svært enkelt ved at du rett og slett går inn og starter en konversasjon. Det fins ingen begrensninger for hva du kan prate om og det kommer fort frem gjennom de du prater med. Tilbakemeldinger viser at brukere har støtt på folk som vil diskutere alt fra undertøyspreferanser, hvilke metoder som fungerer best om en føler seg skitten (ta en dusj) til Sahra Palins avgang. Unektelig blir det nok fler konversasjoner av de to førstnevnte typene enn den siste. Du skal nok være heldig om du finner en du kan ha en god og oppegående diskusjon med via denne siden, men opplevelsen er ganske interessant og morsom. Personlig informasjon bør du nok uansett holde for deg selv.
Det er også utviklet en egen applikasjon for iPhone for tjenesten for den som ønsker å chatte on the go. Det spørs om tjenesten er så interessant eller om dette kun er en sak brukt for litt underholdende tidsfordriv.
Om du tør å teste tjenesten selv finner du den her.
Artikkelen ble publisert første gang juli 2009.

Mer om
annonse