Tek.no

Nyhet

Her er verdens største TV-er

Ole Henrik Johansen
5 Sept 2009 01:23

Flatskjermene vi kjøper vokser stadig i størrelse, og under årets IFA-messe vises det i snitt større skjermer en tidligere. Men tiltross for at våre skjermer stadig tar mer areal på veggen, finnes det fortsatt enorme monster-TV-er. Disse gjør selv den største skjermen i nabolaget, til rene reise-TV-en.
IFA-messen er alle produsentenes utstillingsvindu, både for årets nyeste modeller, men også for å vise muskler. Selv om det ikke dukket opp en ny modell i år, er fortsatt de regjerende mesterne i både teknologiklasser et imponerende skue.
Verdens største plasma
Plasmaskjermer har siden flatskjermens fødsel vært ledende i størrelse, og dette gjelder også den største skjermen som er laget med denne teknologien. Vidunderet fra Panasonic måler hele 150 tommer.
Skjermen får den vanligvis så enorme 55 tommers TV-en som henger ved siden av (se bildet nedenfor), til å se ut som flatskjerm nummer to på kjøkkenet. Når man først lager verdens største flatskjerm, bør jo også oppløsningen stå i stil. Hele fire ganger høyere oppløsningen enn dagens Full HD, klarer altså den 150-toms store modellen. Altså 2160 x 4096 punkter.Verdens størst LCD
Som tidligere nevnt innehar plasmateknologien den største skjermen, men på en god nummer to finner vi en LCD-modell fra Sharp. Den noe mindre skjermen måler hele 108 tommer, noe som vel heller ikke tilsier at det er noe typisk hytte-TV.
På IFA-messen hadde Sharp ”selvfølgelig” med seg det lille sjarmtrollet. Som til tross for sin noe mer beskjedne størrelse i forhold til plasmaen fra Panasonic, fortsatt byr på et gnistrende bilde. Dessverre er begge av de nevnte modellene konseptmodeller, slik at du enn så lenge ikke får muligheten til å virkelig danke ut naboen.

annonse

Les også