Tek.no

Nyhet

Styr opptakeren med mobilen

22 Juni 2009 09:43

Fra og med i dag vil du ha mulighet til å betjene opptak på din Altibox-PVR-dekoder via mobilen eller internett. Det vil si at du nå kan få sett programmet du ikke rekker hjem til, eller glemte å sette på opptak før du dro på hytta, med noen få tastetrykk.

- PVR-kundene er våre aller mest fornøyde kunder. Med muligheten for å styre opptakene gjennom mobil og web, blir PVR-tjenesten enda enklere å bruke, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse Tele.

Både mobil og internett

Som nevnt har du altså nå mulighet til å styre PVR-en fra både mobil og PC. Tjenesten krever innlogging, og vil for Altibox-mobilkunder skje automatisk om du benytter GSM-nettet.

TV-guiden på internett er tilgjengelig for alle Altibox TV-kunder og er inkludert i prisen. Skal du kontrollere dekoderen via mobilen er dette gratis om du er mobilkunde hos Altibox. Dersom du har mobilabonnement fra andre leverandører er kostnaden for å betjene dekoderen satt til syv kroner per opptak, dersom du ikke benytter deg av WiFi på mobilen.

Full kontroll

Når du har logget deg inn på TV-guide-tjenesten har du full kontroll over dekoderen. På for eksempel hytta har du dermed mulighet å legge til opptak, forandre planlagte opptak eller legge inn varsel om TV-program.

TV-guiden viser deg de ulike kategoriene, som for eksempel musikk, film, barneprogrammer, spor og vitenskap for å nevne noe. Tjenesten vil bli aktivert i løpet av dagen, og er du forbruker av en PVR-dekoder fra Altibox vil tjenesten kunne tas i bruk etter at du har restartet dekoderen.

annonse

Les også