Tek.no

Nyhet

Norge på bredbåndstoppen

Ole Morten Knudsen
27 Okt 2008 11:50

Ifølge en undersøkelse utført av OECD ligger Norge i verdenstoppen når det gjelder utbredelse av bredbånd. Kun Nederland og Danmark slår oss.
En av tre har abonnement
Ifølge tallene fra OECD har Norge 1.554.993 bredbåndsabonnementer. Dette tilsier at 33,4 prosent av befolkningen har et bredbåndsabonnement. Dette tallet plasserer oss helt på toppen i utbredelse av bredbånd. Kun Danmark og Nederland ligger over oss med henholdsvis 36,7 prosent og 35,5 prosent. Gjennomsnittet i OECD-landene ligger på 21,3 prosent, altså over ti prosent under Norge.
- Dette er gode nyheter både for arbeidet med digital fornying av offentlig sektor og for IKT-næringen. Vi er nå i ferd med å gi de siste husstandene i landet et bredbåndstilbud. Når stadig flere velger å ta tilbudet i bruk fremmer dette både offentlig og privat tjenesteutvikling på nettet, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys, ifølge pressemelding.


Fornyingsminister Heidi Grande Røys håper flest mulig nordmenn vil koble seg på nett.
Langt flere koblet på
Fornyings- og administrasjonsdepartementet er nøye med å påpeke at tallene fra OECD ikke viser hvor mange personer som i realiteten benytter seg av bredbånd. Som oftest benyttes et bredbåndsabonnementet av flere personer samtidig. Statistisk Sentralbyrå anslår at tre av fire norske husstander i dag har et bredbåndsabonnement.
Tallene fra OECD er hentet inn fra både bedrifts- og privatmarkedet.

Les også
Bredere bredbånd til alle
Les også
Høyere hastighet fra Get
Les også
Mangedobling av norske nettsteder
Les også
Nordmenn slurver med sikkerheten
Les også
Mobiltopp lærer opp norsk bransje
annonse

Les også