Til hovedinnhold

Iphone er bedriftsmobil nummer én

Dette konkluderer en ny markedsrapport som research-selskapet Forrester har utført. Ifølge Apple Insider skal Iphone-eierne være med tilfredse, samtidig som selskapet sparer penger i forhold til om de bruker andre smartmobiler.
Det samme research-selskapet har tidligere oppfordret bedrifter til å unngå Iphone på grunn av høye priser og dårlig sikkerhet, men mye skal nå være utbedret på disse områdene.

Enklere

Spesielt er det internettbruk som er mer intuitivt på en Iphone enn på mange andre smarttelefoner. Rapporten sier også at de ansatte setter pris på muligheten til å velge mobil selv framfor å få mobilvalget styrt av bedriftens IT-avdeling.

Store selskaper som Oracle, Amylin Pharmaceutical og Kraft Foods forteller i rapporten at de stadig øker andelen Iphone-mobiler.

- Det tok bare tre dager for oss å klargjøre våre 3000 firmamobiler da vi gikk over til Iphone. De er enklere å sette opp og ha brukerstøtte for, sier IT-sjef Tom Stuart i Amylin.

Noen problemer sliter Iphone fortsatt med, som til tider kort batteritid, kalendersynkronisering og grunnleggende klipp- og limefunksjon. Men her vil oppdateringene med Iphone 3.0 som kommer til sommeren forbedre mye.

Også i Norge

I Norge er det Netcom som har solgt Iphone lengst, og de kan bekrefte at Iphone er blitt veldig populær også på bedriftsmarkedet.

- Apple ønsker ikke at vi går ut med helt konkrete salgstall, men jeg kan bekrefte at Iphone absolutt er en av de ledende bedriftsmobilene, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus.

Han tror det spesielt er funksjonalitet som e-post, enkel internett og stor skjerm som gjør at Iphone til en viss grad kan erstatte bærbare PC-er.

- Iphone er langt framme på funksjonalitet og konkurrerer sterkt med de mest populære smarttelefonene som Nokia N95 og N96 og en del HTC-modeller, sier Vederhus.

Mer om
annonse