Tek.no

Nyhet

Cadillac-biler får trådløs lading til mobilen

Slipper å bruke sigarettenneren.

YouTube
29 Juli 2014 12:50

General Motors (GM) har i en pressemelding annonsert at deres neste Cadillac-modell får en støtte for trådløs lading av mobiltelefonen. Det melder Ubergizmo.

Løsningen som den amerikanske bilprodusenten bruker heter Powermat, som først blir å se i Cadillac ATS Sports Sedan og Coupe til høsten. Senere vil andre Cadillac- og GM-modeller få samme løsning. For å kunne bruke Powermat må du naturligvis ha en mobil som støtter trådløs lading, noe nye Nokia-modeller og noen Android-toppmodeller gjør, men foreløpig ikke Apple iPhone.

Powermat er for øvrig installert i bilens dashboard. Via Bluetooth kan du koble til mobilen din, og på den måten styre flere av mobilfunksjonene via panelet i bilen. En funksjon som er innebygget er såkalt «tekst til tale», noe som innebærer at du kan få lest opp SMS-ene som tikker inn via bilens høyttalere.

Bilmerkene Chevrolet og Opel, som er mer utbredt i Norge, eies av General Motors. Hvorvidt noen av deres nyere modeller også vil få den samme løsningen etter hvert, vet vi dessverre ikke. De bilene som nevnes i pressemeldingen er Cadillac CTS, Cadillac Escalade, GMC Sierra og Chevrolet Silverado, i tillegg til Cadillac ATS.

Fremtidens lademetode?
Trådløs lading over lengre avstander nærmer seg »

(Kilder: pressemelding via Ubergizmo)

annonse

Les også