Til hovedinnhold

WikiLeaks-grunnlegger får sitt eget TV-program

Julian Assange sender talkshow på russisk TV.

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har sittet nesten 500 dager i husarrest i Storbritannia. Dette har ikke hindret ham i å ta opp 12 episoder av et nytt TV-program ved navn The World Tomorrow, som skal sendes på den russiske TV-stasjonen RT de kommende månedene.

Det første talkshowet ble sendt tirsdag den 17. april og er nå også tilgjengelig på WikiLeaks' nettside. De 12 episodene består av intervjuer med forskjellige kjente personer og er tatt opp der Assange sitter i husarrest.

– Plattform til å endre verden

Assange forteller at målet med det nye TV-programmet er å fange og presentere noe av den revolusjonære ånden for et globalt publikum. Han forteller at arbeidet hans med WikiLeaks ikke har gjort livet hans lettere, men at det har gitt bevegelsen en plattform til å spre ideer som kan forandre verden.

I den første episoden var den libanesiske Hisbollah-lederen Hassan Nasrallah gjest. Han lever i skjul og har ikke gitt intervjuer til vestlige medier på flere år. Han deltok via en videooverføring fra et hemmelig sted.

Mottar kritikk

Assange blir allerede kritisert for å la TV-programmet sitt fungere som et talerør for Nasrallah, som sprer propaganda mot Israel og uttrykker sin støtte til Assad-regimet i Syria.

TV-programmet får også kritikk for samarbeidet mellom Assange og den statseide russiske TV-stasjonen RT. RT blir nemlig regnet som statsminister Vladimir Putins forlengede arm.

Assange forsikrer at RT ikke har redaksjonell innflytelse på TV-programmets innhold, men at TV-stasjonen har tillatelse til å klippe de ferdige intervjuene. I en kommende episode vil Assange også invitere russiske opposisjonspolitikere sammen med representanter for Putin-styret.

(Kilde: ComON)

annonse