Tek.no

Nyhet

Gi ikonene på mobilen din en ny «look»

Slik ble vår nye hjemmeskjerm.

V. Haugen, Teknofil.no
13 Aug 2014 18:33

Det er visst ingen ny app, men vi visste ikke om japanske CocoPPa før The Next Web skrev om den i dag. CocoPPa er en app til Android og iOS som lar deg gjøre en rekke forandringer på hjemmeskjermen din, inklusive å skifte utseende på ikonene.

La oss si at du er møkk lei Twitter- eller Instagram-ikonene. Med denne appen kan du velge blant hundrevis (om ikke tusenvis) av alternative ikoner. Noen er ment å ligne originalikonene, mens andre ikoner kan ha helt andre motiver. Katter, hjerter og marihuanablader ser for eksempel ut til være gjengangere.

Vi lastet ned CocoPPa-appen til en HTC One (Android) og en iPhone 5S (iOS), for å sjekke hvordan dette fungerer. Først må du registrere deg som bruker, enten via e-post eller Facebook, Twitter eller Google+.

Klart best til Android

Selve appen virker ganske rotete, men det går greit å finne frem til nye ikoner. Du kan også søke spesifikt etter for eksempel et nytt Facebook-ikon. Ikonene du finner kan brukes på stort sett alle apper du har, med noen få unntak for iPhone-brukere.

Vi erfarte at CocoPPa var langt bedre til Android enn iOS. Dette fordi du kan erstatte snarveisikonene på hjemmeskjermen din, og bare la originalappen bli liggende skjult i «programmer». På HTC One-en gikk det like smidig som å bruke CocoPPa-ikonene som originalene.

Dette kommer opp før appen åpnes på iPhone.Foto: skjermbilde

På iPhone lager appen en snarvei som du må legge til på hjemmeskjermen din, men når du åpner den, går kjapt innom nettleseren før den åpner selve appen. Dette ble fryktelig irriterende i lengden. Dessuten blir du nødt til å gjemme unna original-appen i en mappe på hjemmeskjermen. Sletter du originalikonet, sletter du nemlig selve appen.

Appen tilbyr for øvrig bakgrunner og alternative hjemmeskjermer også, i likhet med flere andre apper. At du også kunne bytte ut ikonene var derimot nytt for oss, selv om det virker som at også dette har vært mulig med CocoPPa en stund.

Ikonene vi fant var gratis, men det skal være mulig å kjøpe mer fancy innhold via kjøp i app også.

Last ned: Android / iOS

– Yo kan bli større enn Twitter
Derfor er ikke appen Yo like dum som du tror »

(Kilder: Google Play, Apple App Store via The Next Web)

annonse

Les også