Tek.no

Nyhet

Du blir deprimert av å ikke få «likes» på Facebook

Testpersonene i ny studie følte seg usynlige, små og ubetydelige.

Facebook/Shutterstock 154342955, 144292111
12 Mai 2014 12:18

De fleste av oss liker å få såkalte «likes» på Facebook og andre sosiale medier. Det færre kanskje vil innrømme, men som en ny studie nå viser, er at mange kan bli deprimert hvis slike virtuelle anerkjennelser uteblir.

Mistet livsgleden

Studien ble utført av forskere ved pskylogifakultetet ved University of Queensland (UQ) i Australia, og tok for seg to like store grupper i to undersøkelser. I den første undersøkelsen fikk den ene gruppen skrive så mange innlegg de ville på Facebook, mens den andre måtte vente i to dager.

Mange blir triste av ikke å få oppmerksomhet i sosiale medier.Foto: Shutterstock 97319837

I den andre undersøkelsen fikk begge gruppene gjøre hva de ville, men da fikk den andre gruppen – uten at de visste om det – lagt inn en sperre i sine datamaskiner slik at ingen kommentarer, «likes» eller andre former for anerkjennelse tikket gjennom.

I begge tilfellene meldte gruppene som ikke mottok noen form for anerkjennelse gjennom sosiale medier at de følte seg usynlige, små og ubetydelige.

Dette tyder angivelig på at hvis du først har blitt aktiv på et sosialt medium, så må du fortsette å bruke det for ikke å føle deg utenfor.

Setter pris på anerkjennelse

Resultatene av studien støtter oppom tidligere studier som også mente at Facebook kunne gjøre deg deprimert.

Det kommer neppe som noen overraskelse at folk flest setter pris på anerkjennelse. Studien fra UQ bekrefter imidlertid at det kan være vel så viktig for noen å få tilbakemeldinger virtuelt, som i den virkelige verden.

En annen studie har tidligere konkludert med at:
Facebook-humøret ditt smitter! »

(Kilde: CNET)

Les også
Slik vil 14-åringen stoppe nettmobbing
annonse

Les også