Tek.no

Nyhet

Nå har Xbox One fått norske priser

Kort fortalt: Prisene kan stige.

Audun Rodem, Gamer.no/Shutterstock
16 Juni 2014 17:00

Microsofts nyeste spillkonsoll, Xbox One, er snart klar for det norske markedet. Selv om det kom ut i en rekke land i fjor høst, får vi ikke en norsk variant før den 9. september.

Nå har Microsoft avslørt at Xbox One vil ha en veiledende pris på 3999 kroner uten Kinect-sensoren, eller 4599 kroner med Kinect.

Hvem er billigst?

For å sette dette i perspektiv selges Sony PlayStation 4 for 3799 kroner mange steder i Norge. I tillegg selger allerede flere norske nettbutikker europeiske versjoner av Xbox One, både med og uten Kinect, til lavere priser enn det Microsoft oppgir.

En kjapp titt på Prisguide.no viser at blant annet Coolshop.no selger Xbox One uten Kinect for 3499 kroner, 500 kroner mindre enn Microsofts veiledende pris.

Elkjøp har det beste tilbudet på Xbox One med Kinect, og selger den for 3990 kroner, omtrent 600 kroner billigere enn Microsofts veiledende pris.

Ingen grunn til å vente

Dermed kan det virke som prisene vil gå opp når den offisielle lanseringen finner sted, skulle butikkene føye seg etter Microsofts prisanbefalinger. Hvis du allerede har planlagt å kjøpe Xbox One, kan det altså lønne seg å slå til allerede nå, før prisene muligens går opp. Det kan naturligvis også være at de norske butikkene ikke bryr seg om Microsofts veiledende priser, og fortsetter med de nåværende.

Du bør imidlertid være klar over at Xbox One-variantene som selges i norske butikker før september-lanseringen ikke har norsk språkpakke. Du kan trolig installere norsk språkpakke så fort den blir tilgjengelig i september, men vi har tatt kontakt med Microsoft Norge for å dobbeltsjekke dette.

Hvilken konsoll du bør kjøpe er imidlertid ikke et enkelt spørsmål. Foreløpige salgstall sier at PlayStation 4 har solgt bedre enn Xbox One på verdensbasis, og ifølge søsternettstedet vært, Gamer.no, var det Sony som imponerte mest på spillmessen E3 i år.

Vil du ha en liten pekepinn på hva du bør velge?
Her er de viktigste forskjellene mellom Xbox One, PlayStation 4 og Wii U »

annonse

Les også