Til hovedinnhold

Få gratis spill mot å sikre kontoen din

Gulrot fremfor pisk, er mantraet hos Epic Games Store de neste ukene.

Anders Brattensborg Smedsrud

Som mange nok har fått med seg gir Fortnite-skaper Epic Games bort inntil flere spill hver eneste uke i sin «Epic Games Store». Dette begynte de med tilbake i 2018 for å forsøke å trekke til seg kunder fra mer kjente distribusjonsplattformer for spill som Steam, uPlay og Origin.

Frem til nå har du kunnet logge på, klikke på meldingene som hver torsdag har varslet deg om nye gratisspill og puttet dem rett i biblioteket ditt. I en periode frem til 21. mai må du fremover regne med ett ekstra steg for å sikre deg gratis underholdning.

I et forsøk på å få kundene til å sikre sin voksende digitale spillsamling og Epic-konto mot hackere har Epic bestemt at flere av gratisspillene bare skal bli tilgjengelig for de som har aktivert såkalt tofaktorautentisering på kontoen sin.

Sikrer spillsamlingen din

Tofaktorautentisering gjør det umulig for uvedkommende å ta over kontoen din selv om de skulle klare å gjette eller lure til seg både e-postadressen og passordet du bruker.

Med tofaktorautentifisering kreves en tilleggskode hver gang du logger inn, foretar et kjøp eller endrer kontaktopplysninger. Denne koden kan sendes som SMS til mobilen din eller genereres via apper som Googles Authenticator, «LastPass» eller «Authy». Ved å bruke apper slipper du å oppgi telefonnummeret ditt til Epic Games.

Det er enkelt å slå på tofaktorautentisering fra kontosidene hos Epic, og vi anbefaler app-autentisering.

Da skanner du i så fall bare QR-koden som genereres spesielt for kontoen din med kameraet på mobilen, slik at du får en ny oppføring kalt «Epic Games». Der vises en kode som fornyes flere ganger i minuttet og som kun du har tilgang til når du skal logge inn på kontoen din.

Det er anbefalt å generere såkalte sikkerhetsnøkler samtidig med opprettelsen av tofaktorautentisering i app. Nøklene kan du nemlig bruke dersom du skulle miste tilgang til mobilen der tofaktorappen er installert. For eksempel ved uhell eller salg. Nøklene kan du for eksempel oppbevare på datamaskinen din eller på en minnepinne.

Skann QR-koden med tofaktorappen du velger å laste ned, bekreft med kode og du har sikret spillsamlingen og tilgang på fremtidige gratisspill.

Nintendo-kontoer misbrukt

Grepet Epic tar nå kommer uken etter at Nintendo opplevde at uvedkommende skaffet seg tilgang til og misbrukte 160.000 av kundenes nettkontoer som ikke var beskyttet med tofaktorautentisering. På spørsmål fra nettstedet Ars Technica skriver Epic Games at deres nye sikkerhetsoffensiv ikke kan knyttes opp mot denne hendelsen.

Fra torsdag kveld kan to nye gratis spill lastes ned dersom du har aktivert tofaktorautentisering på Epic Games-kontoen din: Amnesia The Dark Descent, og Crashlands.

annonse