Tek.no

Nyhet

Dette kan bli nytt i iOS 14

Kodesnutt hinter om «widgets».

Skjermbilde av dagens programvare, iOS 13.
Niklas Plikk, Tek.no
6 Apr 2020 07:37

Det er sjeldent så vanskelig å forutse når Apple skal lansere ting i løpet av året, ettersom de stort sett gjør det samme år etter år. Hvert år arrangerer de utviklerkonferansen WWDC i juni, hvor de alltid viser frem den kommende programvaren til dingsene sine – både iPhone, iPad, Mac, Apple TV og Watch.

Til tross for at WWDC er avlyst i år på grunn av coronaviruset, er det meningen at arrangementet skal foregå online. Og det er fortsatt ventet at selskapet skal avsløre iOS 14 i juni, og slippe det for iPhoner verden over i september.

Ifølge en rekke kodelekkasjer nettstedet 9to5Mac har kommet over, virker det som Apple vil fokusere mye på såkalte widgets i iOS 14. Altså småprogrammer du kan ha på hjemskjermen din, ved siden av vanlige appikoner. Android har hatt dette i årevis, men Apple har ønsket å forbeholde hjemskjermen for bare app-ikoner, og ingenting annet. Widgets har vært gjemt bort andre steder, men ble løftet frem i fjorårets iPadOS-oppdatering.

Velg størrelse og funksjon

Widget-utviklingen går visst under kodenavnet «Avocado» hos Apple, og skal bli et langt mer raffinert system enn Widget-menyen som de introduserte i iPadOS i fjor. Altså mer enn bare en meny man kan dra inn fra siden. 9to5Mac skriver at man for eksempel skal kunne endre størrelsen på widgeten, og plasseringen. På den måten vil du for eksempel kunne ha et oppdatert vindu med neste buss eller togavgang rett på hjemskjermen, uten å måtte gå inn i en app. Gammelt nytt for Android-brukere dette her, men en nyttig for Apple-brukere.

9to5Mac skriver at selv om de har tilgang til konkret kode som snakker om disse funksjonene, kan det fortsatt hende Apple velger å droppe det før iOS 14 slippes. Da blir det kanskje heller noe vi ser i iOS 15, hvis Apple ikke mener det er ferdig ennå.

Bedre styring på bakgrunnsbilder?

I tillegg til justerbare widgets hintes det også om at Apple skal gjøre det litt enklere å velge bakgrunnsbilder i iOS 14.

Ifølge Twitter-brukeren @DongleBookPro, som har truffet godt med Apple-lekkasjer tidligere, blir bakgrunnsbilder delt opp i separate kategorier i iOS 14, og viser fullstørrelseeksempler på hvordan det vil se ut før du velger temaet. Du kan også bestemme om bakgrunnsbildet skal være dynamisk, flatt eller gradert.

Du kan se det angivelige skjermbildet fra iOS 14 her:

annonse

Les også