Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nintendo bekrefter: Uvedkommende har hatt tilgang til 160.000 brukerkontoer

160.000 Nintendo-kontoer har blitt lekket, men Nintendo hevder det ikke har skjedd i deres databaser.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Innloggingsinformasjonen til 160.000 Nintendo Network ID-kontoer har havnet i hendene på uvedkommende, melder Nintendo på sitt japanske nettsted.

Det skjer etter at en rekke Nintendo-brukere den siste måneden har meldt om nye innlogginger på kontoen og i noen tilfeller også om at fremmede har foretatt kjøp av spill eller spillinnhold med kontoene deres.

Nintendo hevder at det ikke foreligger noe bevis på at det har forekommet sikkerhetsbrudd på deres databaser, servere eller tjenester, men skriver at de har fått bekreftet at innloggingene har skjedd siden starten av april.

De har også lagt ut en kort melding på engelsk med litt færre detaljer.

Fjernet koblingen

Angriperne skal ha hatt tilgang til kallenavn, fødselsdato, land/region og e-postadresse på de omfattede brukerne, og i noen tilfeller også ekte navn og kjønn, ifølge Nintendo.

Som følge av bruddet har Nintendo fjernet muligheten for å bruke Nintendo Network ID (som var kontoen man behøvde for å kjøpe innhold blant annet til 3DS og Wii U) til å logge på den nyere Nintendo Account, som brukes på Nintendo Switch.

I tillegg vil passordene til kontoer Nintendo tror har vært utsatt bli tilbakestilt, og brukerne vil motta en epost om dette. De anbefaler videre sterkt at brukerne setter opp tostegsverifisering på kontoene sine, som betyr at du i tillegg til brukernavn og passord vil trenge en kode fra Google Authenticator-appen på telefonen din for å kunne logge inn på Nintendo-kontoen.

Her setter du opp tostegsverifisering på Nintendo-kontoen din.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Slik gjør du det

Tostegsverifisering aktiverer du ved å logge inn på accounts.nintendo.com. Under «Sign-In and Security Settings» finner du tostegsverifisering nederst.

Etter at du har aktivert den, blir du bedt om å laste ned Google Authenticator-appen på telefonen din, skanne QR-koden på skjermen og taste inn koden som vises på telefonen. Hvis du skulle miste tilgangen til Authenticator-appen får du også opp et antall backup-koder som du bør notere ned og lagre på et sikkert sted.

Nintendo-kontoen inneholder for øvrig også en egen innloggingsoversikt som er en kjapp måte å se om uvedkommende har vært inne på kontoen din.

annonse