Tek.no

Nyhet

Spår elektrisk Range Rover i 2021

Igor Soban/PIXSELL/NTB scanpix
22 Okt 2019 07:57

Land Rover «girer opp» til å lansere sin første elektrisk Range Rover-modell, skriver Autocar.

Bilen skal være en mellomstor SUV plassert forventet å ligge et sted mellom Evoque og Velar i størrelse, to biler som måler henholdsvis 4,37 og 4,8 meter i lengde. Bilen ligger ifølge nettstedet an til å bli en tvillingmodell produksjonsmessig med Jaguars kommende elektriske XJ.

Range Rover-bilen ligger an til å bli lavere og mer «shooting brake»-aktig enn eksisterende Range Rover-modeller, ifølge Autocar, som også har laget en sketsj av hvordan de tror bilen vil komme til å se ut.

Range Rover Velar.
Hanne Hattrem, VG

Road Rover?

Bilen har tidligere hatt det interne arbeidsnavnet Road Rover, som også er et navn som er varemerkeregistrert av Jaguar Land Rover, men Autocar hevder bilen vil komme under Range Rover-merket. Den vil ta opp kampen blant annet med Porsches kommende elektriske Macan og Audis «sportback»-versjon av e-tron.

Om Range Rover-bilen blir en tvillingmodell til XJ vil det høyst sannsynlig bety at den produseres på elbil-varianten av den såkalte MLA-plattformen til Jaguar Land Rover.

Denne er laget for batterier inntil 90,2 kilowattimer, så om det ikke gjøres modifikasjoner på veien frem til produksjonsstart vil ikke bilen være noen revolusjon rekkeviddemessig.

90 kilowattimer er for eksempel det samme som Jaguars i-Pace har, en bil som ikke går mer enn rundt 300 kilometer på vinterstid og har en maksrekkevidde etter WLTP på 470 kilometer. i-Pace er imidlertid produsert på en egen plattform som ikke har noe med MLA å gjøre.

Jaguar Land Rover har bekreftet at den neste versjonen av XJ vil være helelektrisk.
Jaguar Land Rover

JLR: – Ingen kommentar

Jaguar Land Rover sier til Tek.no at de ikke kommenterer fremtidige planer og produktlanseringer, og henviser ellers til administrerende direktør Ralf Speths nylige uttalelser:

– Vi kommer til å lansere produkter for å utvide porteføljen. Vi kommer ikke til å stå stille. Så du kan forvente disse nye modellene på samme måte som du kan forvente oppdateringer til våre eksisterende biler, sa han.

Den elektriske XJ-modellen skal lanseres i 2020, mens Range Rover-SUV-en ikke vil være i salg før i slutten av 2021, ifølge Autocar.

annonse

Les også