Tek.no

Nyhet

Huawei har gitt oss et glimt av MatePad Pro

Nytt nettbrett på vei fra kineserne.

Den korte videoen fra Huawei bekrefter blant annet kikkehullskameraet vi ser på dette lekkede MatePad Pro-bildet.
Huawei / Shutterstock
21 Nov 2019 17:00

Kinesiske Huawei har vært kjent for å snekre sammen god maskinvare til en anstendig pris, og over helgen vil de også for alvor dra sløret av et nytt nettbrett de kaller MatePad Pro.

Som en liten smakebit har Huawei allerede nå sluppet en kort video som viser oss litt av funksjonaliteten. Her kan vi se at nettbrettet er stort nok til å kunne brukes som en liten PC, og det har støtte for både penn og tastaturdeksel.

Et kikkehullskamera – som lager «hull» i skjermen – har det også.

At enheten har fått et «Pro» i navnet og ifølge ryktene skal ha en Kirin 990 innabords – den samme prosessoren som vi finner i den potente Huawei Mate 30 Pro – gjør det naturlig å håpe på en Apple iPad Pro-konkurrent til en hyggeligere pris.

Men detaljene rundt dette må vil altså vente litt med, nærmere bestemt til den 25. november. Dette ser nemlig ut til å være datoen da Huawei vil slippe MatePad Pro på hjemmemarkedet.

Kun til Kina?

For alle oss som ikke bor i Kina vil likevel det store spørsmålet være om dette nettbrettet i det hele tatt kommer til å bli tilgjengelig i noe annet land.

På grunn av den pågående krangelen mellom USA og Kina får ikke nye Huawei-produkter ha apper fra Google, og det betyr naturlig nok at også MatePad Pro vil ha et gedigent handikap sammenlignet med nettbrett fra andre aktører.

Huawei MediaPad M5.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Og det er naturligvis veldig leit, ettersom vi vet at selskapet virkelig kan sette sammen god maskinvare.

Tidligere har Huawei imponert stort med både mobiltelefoner og bærbare PC-er, så vi forventer at de skal kunne lage et skikkelig godt nettbrett også.

Med MediaPad M5 som eksempel har vi sett at de er godt på vei i riktig retning. Men dette hjelper altså ikke så lenge de livsviktige Google-appene og appbutikken Google Play ikke er på plass i de nye produktene.

Les også
Galaxy Tab S vs Huawei MediaPad M5: Hvilken av iPad-konkurrentene er best?

(Kilde: GSMArena)

annonse

Les også