Til hovedinnhold

Dette er Huaweis iPad Pro-klone

MatePad Pro 10,8 er lansert.

MatePad Pro 10,8.
Huawei
Torstein Norum Bugge

Apples iPad-er har lenge vært mer eller mindre alene om å dominere på nettbrettfronten, med omtrent bare Samsungs Tab-serie som konkurranse å snakke om. Huawei har imidlertid heller ikke ligget på latsiden, og nå tar de et kort ut av Apples egen hånd når de lanserer MatePad Pro 10,8, ifølge Engadget.

Navnet er nok neppe tilfeldig, og ei heller størrelsen på skjermen. Dette er mer eller mindre akkurat det samme Apple tilbyr i sin standard iPad Pro, og om vi tar en titt på bildene av det nye nettbrettet blir det enda mer klart at det er fra eplene kineserne har hentet sin inspirasjon.

Penn og tastatur er tilgjengelig.
Huawei

Skjermen er nemlig kurvet i alle fire hjørnene, akkurat som på iPad-en, og det samme gjelder metallrammen. Apropos rammen: her er én av få forskjeller på designet fra iPad til MatePad: kameraet er av «punch hole»-typen, og altså integrert i selve skjermpanelet og ikke i rammen. Dette muliggjør enda litt tynnere rammer enn det Apple selv opererer med.

Oppløsningen på den 10,8 tommer store skjermen er for øvrig høy, med 2.560 ganger 1.600 piksler å rutte med – noe høyere enn Apple har i sin iPad Pro. Lysstyrken skal også være svært god, og panelet skal være fargekorrekt. Tykkelsen på brettet er dog noe større sett mot iPad Pro (5,9 millimeter), med 7,2 millimeter på MatePad.

Vil du se lanseringsvideoen (fra Huaweis kinesiske side) kan du se den her.

Kraftig innmat og rask lading

Fire fargevalg.
Huawei

På innsiden er det Huaweis eget Kirin 990-brikkesett som blir å finne. Dette er selskapets kraftigste brikke, og tilsvarer det beste vi finner hos konkurrentene i form av Snapdragon-, Exynos- og Apple-brikker.

Huawei

Det er også Android 10 med EMUI 10 som er å finne her, så i likhet med Mate 30-telefonene blir nok dette brettet neppe å finne i vestlige markeder med Googles apper (eller appbutikk) installert med mindre den forgjettede handelskrigen mellom USA og Kina skulle stilne.

Dersom brettet skulle vise seg å dukke opp vil det imidlertid også kunne by på et 13 megapikslers hovedkamera, et batteri på 7.250 mAh og veldig rask lading på 40 watt over Power Delivery-standarden.

Ellers kommer nettbrettet i to varianter:

  • Minne – 6/8 GB
  • Lagring – 128/256 GB
  • Pris – 470/710 dollar

Merk at dersom brettet dukker opp her til lands vil prisene nok være høyere enn den direkte omgjøringen fra dollar til kroner skulle tilsi.

annonse