Tek.no

Nyhet

Seat åpnet på nytt for sitt råbillige bil-abonnement

Og igjen ble det utsolgt på kort tid.

Seat Frii tilbød leie av Mii Electric for 1.990 kroner i måneden uten bindingstid. Nå åpner de på nytt, med en modell med mer utstyr.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
27 Nov 2019 14:08

350 nye biler er satt av til Seats bil-abonnement Seat Frii, og de kundene som fikk beskjed om utsolgt sist fikk en e-post om gjenåpning i ettermiddag. Bare i løpet av noen minutter ble det igjen utsolgt.

Da Seat lanserte sin såkalte Frii-løsning nylig, virket betingelsene umiddelbart gunstige. Avtalen var en form for leasing, men uten den vanlige startleien slike avtaler gjerne kom med.

1.990 kroner i måneden skulle Seat ha for leie av nye Seat Mii Electric, en liten elektrisk bybil med 259 kilometer WLTP-rekkevidde og søstermodellen til Volkswagens e-Up. Da var både forsikring og service inkludert.

Seat lovet «ingen liten skrift», men vi noterte oss for noen små punkter som kunne være verdt å være oppmerksom på: Årlig kjørelengde er for eksempel begrenset til 10.000 kilometer og du kan maksimalt ha bilen i tre år.

Den første bilkvota ble sågar revet bort på bare et døgn.

Åpner på nytt

I ettermiddag sendte imidlertid altså Seat ut en ny e-post til interessenter som ikke fikk napp i første omgang om at det på nytt åpnes for Frii-avtaler. Det var Bilbransje24 som først omtalte saken (bak betalingsmur).

350 biler er det samme antallet som var satt av i første runde. De nye bilene får imidlertid mer utstyr – nærmere bestemt alt utstyr Seat tilbyr på bilen – og det gjør at prisen blir høyere enn før. 2.590 kroner i måneden skal Seat ha for de nye Frii-avtalene.

«Vær oppmerksom på at vi nå kun har 350 biler tilgjengelig i Seat Frii-tilbudet vårt, og at svært mange har meldt interesse for å motta dette nyhetsbrevet. Derfor må kunder være forberedt på at tilbudet fort kan bli sluttsolgt», het det i e-posten.

Det ble det altså i løpet av bare rundt ti minutter.

Seat Mii Electric innvendig.
Seat

Mer utstyr, men koster også mer

Den topputstyrte Mii Electric kalles «Launch Edition» på nettsidene til Seat, og kommer utover innstegsmodellen blant annet med følgende utstyr:

  • Oppgradert lydanlegg med seks høyttalere
  • 16-tommers felger i stedet for 14-tommers
  • Mørke vinduer bak
  • Ryggesensor
  • Cruise control
  • Høydejusterbart passasjersete

Launch Edition-modellen koster vanligvis 189.900 kroner, altså bare 10.000 kroner mer enn Basic-utgaven som de første Frii-kundene får.

Det er dermed snakk om et ganske solid hopp i månedsprisen for en bil som i utgangspunktet ikke er så veldig mye dyrere enn bilen de 350 første kundene fikk.

– Dette er et prosjekt vi har igangsatt også for å teste mulighetene i markedet for bilabonnement, og de økonomiske aspektene for vår del avhenger av responsen. Vi skal også lære, og vi kan nå gjøre det med et produkt og en bil vi ser er attraktive i det norske markedet, svarte direktør for Seat i Norge, Ole Kristian Ågotnes, på Tek.nos spørsmål om lønnsomheten da Frii-abonnementet først ble lansert.

annonse

Les også