Til hovedinnhold

Ikea slipper smart luftrenser forkledd som et bord

Ikea utvider smarthusserien sin med en luftrenser. Den kan fåes «skjult» i et sidebord.
Ikea
Stein Jarle Olsen

Ikea fortsetter trenden med å bygge elektronikkprodukter inn i møbler når de nå lanserer «Starkvind», en luftrenser bygget inn i et lite bord. I tillegg kommer det en frittstående variant med samme navn.

Den har et tre-filter-system som skal kunne filtrere bort 99,5 prosent av mindre partikler i luften, så som PM 2,5-partikler, støv og pollen. Ett av filtrene fjerner skumle gasser som formaldehyd og andre såkalte VOC-gasser, og skal også kunne redusere lukt fra matlaging og annet.

Starkvind fåes også som en frittstående luftrenser.
Ikea

Automodus

Luftrenseren har fem ulike viftehastigheter som kan styres manuelt, i tillegg til en egen automodus som justerer hastigheten ved hjelp av en innebygget sensor.

Vil du ha app-styring må du anskaffe Ikeas Trådfri-hub, og med den får du i tillegg tilgang til avlesningene fra de innebygde sensorene i den tilhørende appen. Hubben fungerer som kjent allerede med andre smarte Ikea-produkter, som lyspærer og rullegardiner.

Bordet fåes også en mørkere finér med sort renser.
Ikea

Luftrenseren skal kunne rense rom opp til 20 kvadratmeter, ifølge Ikea, med en rensekapasitet på 240–260 kubikkmeter luft i timen (med og uten gassfilter). Støynivået er oppgitt til 24 desibel på laveste nivå, som omtrent ikke er hørbart, og mer merkbare 53 desibel på full guffe.

Lys og mørk

Bordet fåes i hvit/lys eikefiner og sort/mørk eikefiner, gulvmodellen i sort og hvit. Luftrenserne skal være tilgjengelig i oktober, og vil koste henholdsvis 1499 kroner for bordet og 999 kroner for den frittstående modellen.

Partikkelfilteret følger med i pakken, mens gassfilteret må kjøpes utenom. Ekstra partikkelfiltre koster 149 kroner, gassfiltrene 99 kroner. Det står i kontrast til Dysons luftrensere, som har et katalytisk filter som bryter ned formaldehyd og ikke må byttes ut.

annonse