Til hovedinnhold

Happybytes prøver ny abonnementsmodell: Tilbyr 1 GB til 13 kroner dagen

Happybytes lanserer abonnementet «1 om dagen».
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Mobiloperatøren Happybytes lanserer i dag abonnementet «1 om dagen», som gir 1 GB data hver dag i måneden. Prisen er 398 kroner i måneden, altså rundt 13 kroner dagen.

Samtaler og meldinger er inkludert, det er også bruk i EU og EØS. Du slipper også å betale mer selv om du bruker opp datakvota en dag, ettersom hastigheten da settes ned, men du må til gjengjeld leve med krabbefart på surfingen.

Hastigheten settes nemlig så langt ned som 40 kbit/sek, som ikke engang er nok til å strømme låter fra Spotify.

Potensielt billigst

Å surfe videre i full fart er riktignok også mulig, og vil koste 19 kroner for en ekstra gigabyte.

– Nå kan alle få et fastprisabonnement med nok data, uten å betale «grisepriser» og frykt for overforbruk med ditto utslag på regningen, sier Happybytes-sjef Thomas Sandaker i en melding.

1 GB om dagen tilsvarer altså rundt 30 GB i måneden. Det gjør Happybytes en krone billigere enn Chili, som tilbyr 25 GB i måneden for 399,- – riktignok uten dagsbegrensningen.

Chili tilbyr også «fri bruk» for 499 kroner i måneden, som i praksis betyr at du kan bruke 5 GB om dagen før hastigheten settes ned til 3 Mbit/sek ut dagen, og både Ice, Hudya og Telipol tilbyr 30 GB til 499,-.

Happybytes-abonnementet kan dermed være gunstig om du har et veldig jevnt forbruk på telefonen og få dager hvor du plutselig trenger masse data. I et slikt tilfelle er de potensielt det billigste alternativet av alle, mens begrensningene nok fort vil veie opp for den relativt lave prisen om du har et annet forbruksmønster.

Billig i utlandet

Happybytes har imidlertid et annet punkt hvor de skiller seg ut fra mange av konkurrentene, og det er på utenlandsprisene.

Happybytes tar nemlig bare 10 øre per megabyte i USA og Thailand, for å ta noen eksempler. Også å ringe hjem er rimelig - 60 øre minuttet fra de to landene, mot for eksempel sju kroner minuttet hos Telenor.

annonse