Facebook har kjøpt opp Beat Saber-studioet

Men lover at spillet stadig skal støtte alle dagens plattformer.

Beat Saber – tittelen som på en god måte mikser lyssverd og rytmer – har vært et ekstra vellykket forsøk på å lage en god VR-opplevelse. Spillet er både enkelt å sette seg inn i og er tilgjengelig på alle de store VR-plattformene.

Nå varsler Facebook at de tar over spillets utvikler Beat Games.

Heldigvis for alle Beat Saber-fans ser det ikke ut til at Facebook har planer om å gjøre tittelen eksklusiv for de som bruker Oculus-maskinvare.

Ifølge Oculus-bloggen skal Beat Saber fortsette i samme spor som tidligere, med støtte for alle plattformer – og visstnok med mer støtte fra Facebook.

Dette vil visstnok bety mer musikk, og at utviklingen ellers går som planlagt. Av nyheter skal det komme en 360 graders nivåmodus i løpet av desember måned.

Men at Facebook tar over styringen vil nok ikke glede alle. For hva som kommer til å skje rundt spillets aktive «moddemiljø» – altså spillere som har lagd modifiseringer – er et åpent spørsmål.

Spesielt med tanke på at flere modifiseringer går på det å få spillet til å virke med ikke-lisensiert musikk.

Les også
Måtte oppdatere Steam VR: Beat Saber-spillere var raskere enn de trodde var mulig

Stadig bedre VR

Tre og et halvt år etter at HTC Vive først kom på markedet, er det fremdeles langt mellom de store VR-opplevelsene. Den store revolusjonen har uteblitt. Men virtuell virkelighet blir likevel stadig bedre og finner stadig nye publikum.

Beat Saber – og da gjerne på det frittstående VR-hodesettet Oculus Quest – har vært blant de få virkelige høydepunktene. Med Facebook i ryggen kan det forhåpentligvis også bidra til å få opp dampen på utviklingen, men det vil bare tiden vise.

Ellers skjer det altså stadig noe i VR-miljøet, og akkurat nå er det mange som håper at Half Life: Alyx – Valves store VR-satsing – kan bli den «må ha»-spilltittelen som teknologien har manglet hittil.

Les også
Dette kan bli det beste VR-spillet til nå
annonse