Nyhet

Jaguar i-Pace øker rekkevidden

En programvareoppdatering er alt som skal til.

For en rekke elbileiere – eller potensielle kjøpere – er rekkevidde en av de viktigste faktorene. Derfor mener Jaguar at alle med en i-Pace får en «tidlig julegave» når bilen nå skal få en programvareoppdatering som blant annet lover økt rekkevidde.

Selskapet endrer riktignok ikke det offisielle WLTP-rekkeviddetallet på 470 kilometer, men mener likevel at kundene ideelt sett skal kunne få opptil åtte prosent økt rekkevidde – naturligvis avhengig av bruk.

I praksis snakker de om at det skal være mulig å klemme 20 kilometer ekstra ut av batteriet på 90 kWh.

– De nye programvareoppdateringene gir drivlinjens styresystemer økt effektivitet og gir i-Pace-førerne muligheten til å kjøre enda lenger på én enkelt lading uten å måtte endre på maskinvaren, uttaler Stephen Boulter, i-Pace Vehicle Engineering Manager, i en pressemelding.

Erfaringer fra racerbanen

Dataene som ligger bak optimaliseringene skal ifølge Jaguar selv komme fra racerbanen, nærmere bestemt eTrophy-serien.

Her skal ingeniørene ha klart å øke effektiviteten til hele den elektriske drivlinjen ved å i større grad optimalisere batteri- og varmestyring, samt momentfordelingen for firehjulsdriften.

I tillegg skal det være gjort analyser av data fra over 80 millioner kilometer med «vanlig» bilkjøring.

Ved siden av optimalisering av drivlinjen, mener Jaguar at oppdateringen også vil gi mer effektiv regenerativ bremsing og bedre beregning av rekkevidden.

Må til forhandleren

Men denne «julegaven» til i-Pace-eierne kommer nok ikke svevende gjennom lufta, slik vi er vant med fra konkurrenten Tesla. Operasjonen er riktignok gratis, men krever at bilen fysisk tas med til forhandleren for å motta oppdateringen.

Jaguar lover dog bedring der også, ettersom den nye oppdateringen skal inkludere forbedret trådløs programvareoppdatering (SOTA). Det vil si at flere elektroniske moduler vil kunne oppdateres «over the air» – altså trådløst – i fremtiden.

Uansett er en liten tur til forhandleren å foretrekke sett mot Audis rekkeviddeoppdatering for e-tron, som kun gjelder for nye biler.

Forhandlere av Jaguar skal etter planen kontakte sine aktuelle kunder for nærmere informasjon og tidspunkt for oppdateringen.

Les også
En uke i Jaguar i-Pace: Slik er rekkevidden i kulda
annonse