Til hovedinnhold

Houseparty utlover dusør etter hacke-anklager

Fortnite-skaperens videochat-app langer ut.

Populariteten til videochat-appen Houseparty har skutt i været den siste tiden. Nå utlover de en dusør etter at det de kaller en «svertekampanje» har spredd seg på sosiale medier.

Brukere har hevdet at de har blitt låst ute fra kontoene sine på Netflix, PayPal, Spotify og til og med nettbanker etter å ha lastet ned appen.

Det benekter Houseparty på det sterkeste, og utlover nå altså en dusør til de som kan finne dem som startet ryktene.

TWITTER

Tror kommersiell aktør står bak

«Alle Houseparty-kontoene er trygge - tjenesten er sikker og har ikke blitt utsatt for angrep. Den samler ikke passord fra andre sider» skriver de i en Twitter-melding.

De fortsetter:

«Vi etterforsker indikasjoner at de siste dagers hacke-rykter er betalt for av en kommersiell aktør i en svertekampanje for å skade Houseparty. Vi tilbyr én million dollar i løsepenger for de som først kan bevise en slik kampanje» skriver de.

Appen ber om tilgang til brukerens kamera, mikrofon og hvor brukeren befinner seg. Den ber også om tilgang til brukerens kontakter og Facebook-venner.

Selskapet ble stiftet i 2016 og ble i fjor kjøpt opp av Fortnite-skaper Epic Games. Tjenesten lar deg chatte med venner over video.

Antall brukere i en chat er nesten ubegrenset, og i tillegg til å snakke med venner kan du også spille spill og quizer. I Norge er det den sjette mest nedlastede appen til iOS og tiende mest nedlastede til Android.

annonse